Retete cu carne

Piept de pui in sos de branza

Publicat: 04 oct. 2019

Pieptul de pui se poate gati in atat de multe feluri, folosind o multime de ingrediente. Ce zici de un pui delicios in sos de branza? Daca adori mancarurile cu diverse sosuri, atunci acest preparat va fi pe gustul tau. Este extrem de delicios si simplu de facut. In plus, iti ofera o parte din necesarul zilnic de proteine.

Ingrediente piept de pui in sos de branza

  • 2 bucati mari de piept de pui
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 cana de lapte (250 ml)
  • 4 catei de usturoi
  • 200 g branza cremoasa
  • 2 linguri de ulei de masline (30 ml)
  • 1 varf de piper alb
  • 1 lingura de sare (15 g)

Mod de preparare piept de pui in sos de branza:

Pentru inceput, taiati pieptii in bucati de dimensiuni medii. Apoi, intr-o tigaie de teflon mare, puneti putin ulei de masline la incins. Adaugati bucatile de pui lasati-le sa se rumeneasca. Asigurati-va ca puiul nu-si pierde sucul in interior. Carnea nu trebuie sa fie uscata, dar atentie, caci poate ramane cruda daca nu este gatita suficient.

Intre timp, tocati ceapa, usturoiul si patrunejlul si adaugati totul peste pui. Reduceti focul si lasati-le sa gateasca in tigaie inca 15 minute pentru ca puiul sa ia gustul legumelor. Intr-o alta tigaie, puneti laptele, crema de branza, sare si piper si lasati sa dea in clocot pana cand se obtine un sos subtire.  Cand este gata, turnati susul peste bucatile de pui. Asezonati cu verdeata!



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit