News Flash:

Piept de pui in sos de lamaie si capere

5 Octombrie 2009
7253 Vizualizari | 0 Comentarii
Piept de pui in sos de lamaie si capere
Picatta de pui, o mancare tipic italiana, adica simpla si rapida, probabil doar caperele nu le aveti la indemana, dar se gasesc la supermarket. Daca le gasiti in saramura e preferabil sa le luati asa, sunt mai bune.

Ingrediente

1 piept de pui sau curcan dezosat (cca 400 gr)
3 linguri capere (in otet sau saramura)
1/2 lamaie
1/2 cana supa pui
1 catel usturoi
1/3 legatura patrunjel
1/4 cana faina
1/4 cana parmezan
1 lingurita boia dulce
3 linguri unt
3 linguri ulei masline
sare, piper

Preparare

Taiati pieptul de pui felii subtiri si apoi bateti-le subtiri ca pentru snitele (aproape transparente). Faceti cu cutitul mici incizii pe marginea feliilor ca sa nu se curbeze carnea cand se frige.
Amestecati intr-o cutie faina, parmezanul, 1/2 lingurita piper, boiaua si putina sare.
Puneti la incins, intr-o tigaie larga, 1 lingura de unt cu uleiul. Cand sfaraie, introduceti feliile de pui in cutia cu amestecul de faina si scuturati bine (sa se acopere pe ambele parti, iar cand le scoateti scuturati excesul de faina) si puneti-le la prajit in tigaie. Nu le inghesuiti, daca nu incap, e mai bine sa le prajiti in ture. Prajiti cam 3-4 minute pe fiecare parte pana sunt frumos rumenite. Scoateti-le pe o farfurie si acoperiti-le sa ramana calde.
In tigaie adaugati catelul de usturoi strivit, amestecati rapid si stingeti cu supa de pui, caperele (bine scurse de zeama in care au stat) si sucul de lamaie. Condimentati cu sare. Fierbeti sosul cam 2-3 minute pana scade la jumatate, apoi adaugati restul de 2 linguri de unt. Amestecati sa se topeasca apoi mai lasati sa dea 2-3 clocote. Adaugati patrunjelul tocat marunt si stingeti imediat focul.
Asezati carnea pe farfurii si turnati deasupra sos de capere . Se poate servi cu risotto sau paste.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1570 (s) | 22 queries | Mysql time :0.021302 (s)