Culinar

Piept de pui la cuptor cu caşcaval şi ciuperci – Rețetă pentru prânz

Publicat: 14 dec. 2020
farfurie albastra cu piept de pui cu ciuperci la cuptor si cu ceapa verde
Pieptul de pui se taie în bucățele, dar nu foarte mici, pentru a se putea pune pe el umplutură

O masă rapidă, tare bună la gust! Îţi recomand pentru astăzi piept de pui la cuptor cu caşcaval şi ciuperci. Reţeta e uşoară şi pentru că se poate încropi cu ce ai prin casă. Trebuie doar să dezgheţi pieptul de pui.

Alături de porţia de piept de pui la cuptor cu caşcaval şi ciuperci se pune un piure ori o salată. Bineînţeles, reţeta poate fi pregătită şi cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Mirosul şi aroma de la preparat sunt tare pofticioase.

Ingrediente necesare:

  • 500 g piept de pui
  • 150 g cașcaval
  • 7-8 ciuperci champignon
  • 350 g carne tocată
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • pătrunjel
  • piper negru
  • sare

Mod de preparare:

Mai întâi se taie în bucăţele pieptul de pui. Bineînţeles, în prealabil trebuie spălat. Apoi se potriveşte de piper şi sare. Ardeiul şi ceapa se curăţă şi se taie mărunt.

Într-un lighean mai mare se pun ceapa, carnea tocată şi ardeiul. Se amestecă pentru omogenizare. Apoi se adaugă oul, usturoiul zdrobit şi piperul şi sarea. Iarăşi se amestecă, pentru a se omogeniza cât mai bine.

Ciupercile se curăță, se spală şi se feliază. Se unge cu puţin ulei o tavă de copt. Se pune în ea pieptul de pui bucăţele. Pe fiecare bucăţică se pune câte o linguriţă din umplutură pregătită anterior. La final se adaugă ciuperci feliate şi caşcaval dat pe răzătoarea mare. Tava se bagă în cuptorul încins la 180 de grade Celsius, pentru circa 35-40 de minute.

Tot din carne de pui, pentru prânz ori cină, se pot pregăti și niște șnițele crocante.

Sfaturi:

  • alege piept de pui cât mai proaspăt
  • asigură-te că ciupercile nu sunt vechi, moi sau cu pete ciudate
  • pentru o culoare mai aspectuoasă, optează pentru ciuperci champignon care NU sunt brune
  • folosește carne tocată mix de porc și vită
  • ca aroma să fie și mai apetisantă, alege cașcaval afumat.

 





Adauga un comentariu