Fripturi

Piept de pui la cuptor cu legume

Publicat: 29 iun. 2015

Ingrediente:

3 linguri ulei de masline
2 linguri unt nesarat si topit
2 linguri miere de albine
2 linguri zahar brun
1 lingura mustar Dijon
3 catei de usturoi, tocati marunt
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurite busuioc uscat
sare kosher
piper negru
2 linguri frunze de patrunjel tocate marunt
4 buc. piept de pui fara os si piele
cateva buchetele de broccoli
cca 450 gr cartofi rosii, mici si injumatatiti

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Pulverizeaza putin spray de gatit intr-o tava de copt. Amesteca 2 linguri de ulei cu untul, mierea, zaharul brun, mustarul, usturoiul, busuiocul si oregano. Potriveste de piper si sare. Lasa deoparte.
Pune cartofii intr-un singur strat in tara. Stropeste-i cu restul de ulei si potriveste-i de piper si sare. Pune carnea peste ei, intr-un singur strat, si unge-i cu mixul pregatit anterior. Baga in cuptor pentru 25-30 de minute. Foloseste un termometru pentru friptura. Cand acesta indica 70-80 de grade Celsius, pune in tava si buchetelele de broccoli. Mancarea e gata cam in 10 minute dupa aceea.
Serveste cu frunze de patrunjel.



loading...

Adauga un comentariu