Stiri Turism

Pierderi uriaşe pentru turismul mondial, din cauza pandemiei de coronavirus. Asia şi Europa sunt cele mai afectate

Publicat: 02 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pierderi uriaşe pentru turismul mondial din cauza pandemiei de coronavirus. Asia şi Europa sunt cele mai afectate
Pierderi uriaşe pentru turismul mondial semnalate de către specialiştii în industria turistică. Numărul de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020 a scăzut cu 65%

Pierderi uriaşe pentru turismul mondial semnalate de către specialiştii în industria turistică. Numărul de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020 a scăzut cu 65%. În cifre, asta s-ar traduce la pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Turismului (UNWTO) a anunţat o reducere cu 65% a numărului de sosiri internaţionale în primul semestru din 2020, ceea ce înseamnă pierderi de 460 de miliarde de euro pentru industria călătoriilor din întreaga lume.

Pierderi uriaşe pentru turismul mondial

Industria turistică mondială a înregistrat anul acesta pierderi uriaşe din cauza pandemiei de coronavirus. Ca şi comparaţie au fost luate veniturile din turism din anul 2009, atunci când industria turistică a fost la fel de puternic afectată. Ei bine, veniturile de anul acesta sunt de aproximativ cinci ori mai mici faţă de veniturile din timpul crizei financiare.

„Veniturile pierdute în primele şase luni din acest an sunt de aproximativ cinci ori mai mari faţă de veniturile globale din turism înregistrate în timpul crizei financiare din 2009”, a estimat instituţia, cu sediul la Madrid.

Sosirile internaţionale au scăzut cu 440 milioane în perioada ianuarie – iunie 2020, sau 65%, cel mai sever declin fiind înregistrat în Asia, prima regiune care a simţit impactul pandemiei de coronavirus (Covid-19).

În primul semestru din 2020, sosirile turiştilor au scăzut cu 72% în Asia, cu 66% în Europa, cu 57% în Africa şi Orientul Mijlociu şi cu 55% în America de Nord şi de Sud.

„Este o scădere fără precedent, deoarece ţările din întreaga lume şi-au închis frontierele şi au introdus restricţii de călătorie, ca răspuns la pandemie”. În timp ce turiştii revin lent către unele destinaţii, „reducerea cererii pentru călătorii şi a încrederii consumatorilor” va continua să afecteze turismul pentru tot restul anului, se arată în raportul UNWTO.

Bilanţ crunt pentru anul 2020

Instituţia estimează că numărul sosirilor vizitatorilor străini va scădea cu aproximativ 70% în 2020, din cauza efectelor pandemiei. Va fi nevoie de doi până la patru ani pentru că sosirile turiştilor să revină la nivelul de anul trecut, în condiţiile în care mai mult de jumătate din destinaţii au relaxat restricţiile de călătorie până la începutul lunii septembrie. În 2019, numărul sosirilor turiştilor străini a urcat cu 4%, la 1,5 miliarde, cele mai vizitate tari din lume fiind Franţa, Spania şi SUA.

„Călătorii internaţionale sigure si responsabile sunt acum posibile în multe părţi ale lumii şi este esenţial ca autorităţile să colaboreze cu sectorul privat pentru a pune din nou în mişcare turismul global”, a afirmat secretarul general al UNWTO, Zurab Pololikashvili.

Cel mai dificil sezon turistic de vară în Bulgaria. Pierderile ajung la aproape 80%

Cel mai dificil sezon turistic de vară s-a înregistrat în Bulgaria anul acesta. Specialiştii din domeniu spun că acest lucru s-a datorat pandemiei de coronavirus care a schimbat din temelii turismul la nivel mondial. În cifre concrete, sectorul turismului din Bulgaria a înregistrat pierderi de aproape 80%. Mai mult decât atât, aproximativ 30% dintre cei angajaţi în turism şi-au pierdut locurile de muncă.

Sectorul turismului din Bulgaria a raportat cel mai dificil sezon de vară înregistrat vreodată, pierderile ajungând la aproape 80%, pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (COVID-19), iar aproximativ 30% dintre cei angajaţi în turism şi-au pierdut locurile de muncă.

“Ceea ce putem spune despre acest sezon de vară este că a fost cel mai dificil şi, de asemenea, absolut neobişnuit pentru economia bulgară, europeană şi internaţională. În ceea ce priveşte situaţia din Bulgaria, cei implicaţi în sectorul turismului şi Guvernul au făcut multe eforturi”, a afirmat directorul Consiliului Naţional al Turismului, Polina Karastoyanova.

Oficialul a mai spus că în anii trecuţi peste nouă milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria.

Adauga un comentariu