Dulciuri

Piersici gratinate cu inghetata si sos caramel

Publicat: 07 aug. 2013

Ingrediente:

4-5 piersici
inghetata de vanilie
2 linguri de zahar brun
50 g alune tocate
1 lingura de miere

Pentru inghetata:

1/2 pastaie vanilie
200 ml iaurt
4-5 linguri zahar pudra

Mod de preparare:

Pastaia de vanilie se curata si ceea ce se obtine se adauga peste iaurt. Se amesteca bine, apoi se pune zaharul. Se da la congelator 3-4 ore pana se intareste. Piersicile se spala bine si se taie in sferturi. Se asaza pe un gratar, pe foc mic, si se intorc pe toate partile. Cand sunt rumene si moi se scot pe un servet absorbant. Zaharul si mierea se caramelizeaza, apoi se adauga alunele tocate.
Se asaza piersicile pe o farfurie, se pune deasupra o steluta de inghetata de vanilie, iar peste se adauga sosul caramel cu alune. Se serveste imediat.

sursa: sfatulparintilor



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit