Economic Local

Piețele agroalimentare din Iași sunt mai aglomerate ca niciodată. Numeroși comercianți sunt amendați pentru că expun produsele pe trotuar

Publicat: 22 mai 2020

Ieșenii au luat cu asalt piețele agroalimentare odată cu apariția produselor de sezon, iar autoritățile locale fac zilnic acțiuni pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Numeroși comercianți expun produsele alimentare în afara spațiilor special amenajate, pe trotuar, ceea ce pune în pericol orice consumator

Toate măsurile instituite în piețele agroalimentare în perioada stării de urgență au rămas valabile și pe perioada stării de alertă, însă cu toate acestea, piețele sunt mai pline ca niciodată. Ieșenii au voie să iasă iarăși pe străzi, iar odată cu apariția produselor de sezon, aceștia au invadat piețele din Iași, dar și bazarul din oraș. Pentru a preveni răspândirea coronavirus, autoritățile locale iau măsuri stricte în cazul comercianților care expun mărfurile în afara spațiilor special amenajate și îi sancționează pe toți care nu respectă regulile.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au sancționat contravențional, conform HCL Iași 54 din 2020 pentru reglementarea normelor privind gospodărirea și instaurarea unui climat de ordine și curățenie în municipiul Iași, cu amendă în valoare de 500 lei, pe numitul D.M.C., întrucât la locul desfășurării activității de comerț avea în afara spațiului de funcționare mai multe lăzi cu fructe și legume expuse la vânzare”, au declarat reprezentanții Poliției Locale Iași.

Dezinfecția în piețele agroalimentare se va efectua zilnic

Începând cu data de 15 mai 2020 s-a redeschis inclusiv activitatea Târgului de cherestea, a Bazarului și Târgului auto din Iași, toate acestea cu asigurarea măsurilor de protecție și de prevenire a răspândirii coronavirusului.

„În ziua 20.05.2020, polițiștii locali au întreprins acțiuni pentru combaterea faptelor antisociale, pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2. Acțiunile s-au desfășurat, în mod deosebit, în zona piețelor agroalimentare unde s-au produs aglomerări de persoane și vehicule”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Activitatea Talciocului a rămas momentan închisă, dar revine Asociația Magazinelor de Proximitate „La Băcănie”

Producătorii locali din cadrul Asociației Magazinelor de Proximitate „La Băcănie” revin în zona centrală în cadrul evenimentului „Piața verde de weekend”. Manifestarea va avea loc în fiecare weekend, în zilele de sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 18:00, începând cu acest sfârșit de săptămână, pe bulevardul Ștefan cel Mare, între strada I. C. Brătianu și Casa Modei.

În cadrul „Pieței verzi de weekend” vor fi prezenți circa 15 producători locali, care vor expune și comercializa produse apicole, zacuscă și dulceață, produse din carne, produse de panificație, legume și fructe de sezon, sirop de cătină, uleiuri presate la rece, sirop de lavandă, afine, mentă, zmeură, bere locală, hăinuțe pentru copii etc.
În altă ordine de idei, începând de joi, 21 mai, până pe 1 iunie, pe pietonalul Ștefan cel Mare va fi organizată o nouă ediție a „Târgului de primăvară”. În căsuțele puse la dispoziție de municipalitate vor veni în jur de 30 de comercianți de produse tradiționale, de artizanat și alimentare.
Adauga un comentariu