Titlurile zilei

Piețele din Iași au fost răscolite la sânge de marii șefi de la Protecția Consumatorului! Au închis carmangeria Mihak Tibak din Piața Nicolina, o afacere de 8 milioane euro! Au pus lacătul și pe Chinese Style! – FOTO

Publicat: 30 mai 2020
Afacerea de 8 milioane de euro a omului de afaceri Mihai Acasandrei, patronul Mihak & Tibak SRL, a fost înschisă de comisarii de la Protecția Consumatorului pentru că marfa era depozitată în condiții improprii
Magazinul de carne al lui Mihai Acasandrei, patronul Mihak & Tibak SRL, a fost închis de către comisarii de la Protecția Consumatorului

Comisarii de la Protecția Consumatorului au luat cu asalt piețele din Iași. Carmangeria Mihak Tibak, din Piața Nicolina, deținută de omul de afaceri Mihai Acasandrei, a fost închisă din cauza depozitării necoforme a mărfurilor. Magazinele lui Mihai Acasandrei înregistrează vânzări anuale de aproape 8 milioane de euro. Patronul carmangeriei susține că echipa de comisari din București nu a lucrat ca la carte și a comis abuzuri. Și magazinul Chinese Style, deținut de Xiao Ling, a fost închis din cauza produselor contrafăcute scoase la vânzare

Pe data de 28 martie 2020, comisarii de la Protecția Consumatorului au controlat piețele Alexandru cel Bun și Nicolina din Iași. Măsurile luate au fost fără precedent. Au fost închise carmangerii și halele de lactate, din cauză că produsele erau depozitate în condiții precare. Acțiunea a fost coordonată de o echipă de comisari de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC). La Iași a fost prezent președintele Autorității, Eduard Cozminschi, dar și Paul Anghel, directorul Direcției Control și Supraveghere Piață. Incursiunile comisarilor au fost realizate inopinat, urmând să fie extinse la nivelul mai multor județe din țară. În plasa controalelor a căzut și carmangeria Mihak & Tibak SRL, controlată de afaceristul Mihai Acasandrei, în vârstă de 31 de ani, cu vânzări de aproape 8 milioane de euro.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au închis carmangeria lui Mihai Acasandrei din Piața Nicolina

Afacersitul Mihai Acasandrei, patronul societății Mihak & Tibak SRL, din Iași, a fost amendat, iar carmangeria a fost închisă de către comisarii de la ANPC, pentru că produsele din carne erau depozitate necorespunzător. Mihai Acasandrei trebuie să achite și o amendă de 5.000 de lei și să remedieze problemele până la reluarea activității. Magazinul funcționa în piața Nicolina, într-un spațiu destul de strâmt. Ieri, angajații lui Mihai Acasandrei nu știau ce trebuie să facă pentru că nu reușeau să-l contacteze pe patron.

„De ieri (28 mai – n.r.), de când a fost controlul, nu l-am mai văzut. Nu știm ce să facem, nu răspunde la telefon. Trebuie să eliberăm acest spațiu. Sunt frigidere aici, care trebuie mutate”, a spus o angajată de la Mihak & Tibak, în cursul zilei de ieri.

Mihai Acasandrei susține că este victimă în acest caz, doarece comsiarii ANPC de la București ar fi comis abuzuri

Contactat de reporterii BZI, Mihai Acasandrei a precizat că angajații ANPC nu au acționat ca la carte. Chiar și așa, s-a ales cu o amendă contravențională de 5.000 lei.

„Nu ne-au spus nimic. De luni, vreau să încep renovarea. Avem un plan de renovare. Acolo a fost abuz. Au stricat, au trântit, au fărmat. Nu se face așa. Nu-ți place, dai amendă. Am ajuns la această cifră de afaceri lucrând zi de zi, împreună cu familia. Avem mai multe magazine în Iași. După această criză din pandemie, au zis să ne mai dea o lovitură”, a precizat omul de afaceri.

Conform ultimelor date financiare, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 33,4 milioane lei, aproape 8 milioane de euro, profit de 607.101 lei, datorii de 3,5 milioane lei, cu un număr de 49 angajați.

Mariana Nechita, patroana Anemarket SRL, s-a trezit cu carmangeria închisă din cauza ruginii

Alt comerciant închis de comisarii de la Protecția Consumatorului a fost Mariana Nechita, patroana carmangeriei Anemarket, din Piața Alexandru. Magazinul a fost închis doar o zi, până la remedierea deficiențelor. Femeia de afaceri este nemulțumită de modul în care controlul a fost desfășurat de comisarii ANPC de la București.

„Ceea ce m-a surprins este că ei căutau rugină. Nu m-au întrebat de acte, nu au verificat marfa. Au găsit o ladă care era prea plină și vopsea exfoliată în zona motorului de la vitrina frigorifică. Asta au căutat ei. Atitudinea directorului general ANPC a lăsat de dorit, nu ne lăsa să vorbim. Nu ai cum să schimbi la doi ani o vitrină, care costă în jur de 10.000 euro. Din punctul meu de vedere, nu au fost corecți. Am fost închiși o zi, am fost și amendați. Acum am redeschis. Eu plătesc la buget 180.000 lei pe lună, au venit să tragă în ăștia mici care vor să supraviețuiască. Nu putem fi perfecți, la Kaufland de ce nu se duc? M-a deranjat și că au intrat în carmangerie fără să se dezinfecteze”, a precizat Mariana Nechita.

În 2018, cifra de afaceri a fost de 14 milioane lei, profit de 683.999 lei, cu „zero” angajați.

Xiao Liu, patronul Chinese Style, are magazinul închis din cauza produselor contrafăcute

Lângă Piața Nicolina, funcționează magazinul de produse chinezești Chinese Style, condus de Xiao Liu. Comisarii de la Protecția Consumatorului au decis să închidă afacerea după ce s-a constatat că produsele nu aveau etichete traduse în limba română și că unele produse erau contrafăcute, copiind mărci celebre.

„Au fost în control, nu știu cu ce drept au distrus niște baloți cu confetti. Am de plătit chiria, trebuie să plătesc angajații, să recuperăm pierderile. Trebuie să mă prezint la Protecția Consumatorului la ora 12:30 (ieri – n.r.) să aflu ce se întâmplă”, a precizat Xiao Liu, patronul Chinese Style.

Magazinul este administrat prin societatea Four A Mart SRL. În 2018, a fost declarat o cifră de afaceri de 2 milioane lei, profit de 63.252 lei, datorii de 2,7 milioane lei, cu un număr de 16 angajați.

Comisarii de la Protecția Consumatorului au dispus închiderea halelor de lactate din piețele Alexandru și Nicolina

Comisarii de la Protecția Consumatorului nu i-au iertat nici pe comercanții din halele de lactate. Aceștia au dispus închiderea halelor din piețele Nicolina și Alexandru, deoarece produsele nu erau expuse spre vânzare în vitrine frigorifice. Într-adevăr, nu toți comercianții respectau această regulă. În schimb, reprezentanții Ecopiața SA au anunțat că această situație va fi rezolvată în scurt timp.

„Au fost controale, dar nu eram prezentă. Nu e treaba noastră să venim cu vitrinele. Vom vedea ce se va face”, a spus o vânzătoare din hala de lactate din piața Alexandru.

De precizat că Ecopiața SA a anunțat că va închide piața Alexandru în perioada 31 mai – 1 iunie, pentru lucrări de curățenie generală.

Comentarii
 • Da este destul de clar ca actiunile slugile de la OPC coordonate de alte slugi de la București vizează falimentarea micilor întreprinzători și a producătorilor

 • dle primar chirica ,jumatate din piata alexandru e plina de speculanti care ne fura la cantar si nu au acte reale ,sunt escrocii si neamurile speculantilor si bisnitarilor de pe timpu lui ceasca care fac specula sub ochii militiei din piata lui scarica alt escroc si el ? sunteti mana in mana cu cu ei ? atunci nu va mai votam pana in piete nu vor fi decat lipoveni harnici si tarani autentici care muncesc pamantu nu rase de speculanti care nu au muncit o zi in viata lor decat au furat si au facut speciula pe spatele taranilor amarati

 • Alimanescu s-a luptat cu raufacatorii. Raufacatorii, la noi, sunt indivizi, care fie au fost cu functii in institutii de forta, fie se folosesc de acestea. Nu e corect sa pui de-o afacere rapid, cu dotari vechi, ruginite, neigienizate. Nu mai spun de calitatea marfurilor, de verificarea acestora. Cum se face verificarea cand „doctorul” este si el de-al nostru? La piete sunt gasti formate puse pe castig fara sa le pese de sanatatea oamenilor.Primaria si consiliul local sunt responsabili de golania din piete. O buna organizare constand in a impune cerintele de calitatea a marfurilor, de utilaje care sa asigure marfa, cu igiena si dezinfectare pietelor si cu persoane care au ecuson cu identitatea lor si care au o minima educatie in a sti sa vanda, sa se comporte cu clientii. Suntem lasati la mana unor samsari obraznici.

 • Totul pleacă de la capii autorității centrale, respectiv primărie. Pai cum sa ia masuri și sa distrugă acei comercianți lacomi și hoți mult iubitul, stimabilul nostru biliboi Mihăiță, cel mai înalt om la stat și la sfat din Iași și primărie, ca el e cel mai corupt om din Iași,? iar DNA, se face ca nu vede ca de,,,,,,, vin alegerile Mihăiță și vremea scadentei, ca prea ți-ai făcut de cap în ultimii 4 ani

 • Politia trebuie sa faca controale in piete, la locul de domiciliu sau resedinta al producatorilor, la administratia Pietelor, la asa zisii distribuitori si sa puna datele la dispozitia Parchetului. Primarul Chirica stie de aceste nereguli, dar nu face nimic. Pe el nu-l intereseaza decat incasarile si deloc igiena din piete si legalitatea. politistii locali sunt pusi de imagine si incasari de la taranii umili si nevoiasi nicidecum sa faca ordine.

 • Da pe aia care vind mortaciuni la macelariile din piete pe aia nui inchid??????Acolo de unde mininca moca zamfirescu,garda financiara ,etc…

 • RotiseriaPizze-ria YES din statia Bicaz Dacia cand o inchideti? Gabriel Ionut Onita este o latura infecta ce nu da bonuri si pune apa in ketkup “sa-l mai lungim putin”

 • Dezastru la Pizza Y E S in Piata Voievozilor!!! Patronul Gabi se poarta urit cu clientii, de angajati nu mai vorbim. Mancare rece, par, muste si tot tacimul. E un fast-food destinat saracilor!!!

 • Mihai Acasandrei si toti ceilalti patroni ai magazinelor din piete ar trebui arestati pentru evaziune fiscala, dare de mita la politisti si functionari ai altor institutii de control, punerea in pericol a unor vieti omenesti prin produsele pe care le comercializeaza etc. De ce sefii acestor institutii nu sunt luati la intrebari de DNA, DIICOT, SIC, BCCO etc. In toate pietele, dar mai ales in piata Chirila, cred ca sunt foarte multi puscariasi, toti tigani, aparati de politie, iar taranii onesti, care nu au loc in piata si vand pe trotuarele din jur, sunt amendati si fugariti de politie. Este normal asa ceva domnule primar CHIRICA si domnule STARICA??? Probabil, la cati bani primiti drept spaga de la acesti samsari de marfuri alimentare, considerati ca este normal!

 • Josssss cu primarul de 2 lei chirica, ieșiți în strada sa dam jos toată mafia și camarila primarului, nu stați și va ascundeți după telefon,,,,, huoooooo chirica, jos cu tine, și la puscarie

 • La “Yes” in statia Bicaz daca ceri bon fiscal, iti dă pina la urmă…dar daca mai vii sa cumperi si te recunoaste îti scuipa in mancare patronul Gabi Onuta

 • OPC-stii au o mentalitate de pokerişti care joacă pe banii altora. Nu le ajunge că o să ne rupă în două pandemia. Ei plusează ca demenţii şi cu economia: all in! Fără să aibă nimic în mână! La cacealma! explicatii? : sunt platiti de la buget si pentru a arata ca nu sunt chiar inutili si ar trebui eliminati de pe piata controalelor, fac periodic (si destul de des) cate un circ mediatic de asta fara nici o baza legala! nu au nici o competenta sa faca controale nici pe igiena, rugina-unde ar trebui sa intervina DSP-ul, nici pe produse alimentare efectiv, unde nu au atributii decat de etichetare! legal nu este nici o etichetare la produsele de la tarani, ce cauta ei in piete? verifica igiena si etichetarea la fel cum portarii sau gardienii iti iau temperatura la intrarea in supermarket! la baza sunt profesori de sport, ingineri textilisti (meserii onorabile dar nepotrivite pt controlul casului si a igienei ) si de aceea nu cred ca au nici o competenta sa ia temperatura la cas, produs despre care habar nu au cum se face; nu conteaza ca sanatatea oamenilor nu e nici o clipa pusa in pericol, conteaza ca propaganda si circul mediatic se face in PIETE!

 • din pacate cand a venit contolul multi au inchis si se uitau din strada.cine nu a inchis a fost amendat si inchis.e varza tot .veniti cu 7 echipe nu cu una.branza cas de vaca gaini .nu vedeti.

 • Halal repere! Halal principii! Halal profesionisti, calificati la locul de munca! Nişte şobolani cu telecomandă! inutili…la fel de inutil ca amigdalele…in ordonanta militara scria ca lor li s-au dat atributii de control doar pentru urmarirea respectarii plafonarii preturilor, au terminat? caci preturile au crescut ca painea dospita. Taranii din piete- si asa pe cale de disparitie, sunt prioritatea lor acum? trebuie sa vina OPC – Bucuresti sa ne rezolve probemele din pietele Iasului, au terminat cu bisnitareala din Obor sau Titan, Matache…?

 • In piata alexandru aia cu cele mai mari nereguli au închis înainte sa vina controlul fiind avertizați de cei de la
  Poliția locală !!!

 • Nici intr-o tara normala din lumea asta nu vezi atatea magazii ,dughene unde se vand produse vai mama lor .Domnule primar inchideti toate mizeriile de acest gen mergeti seara la chioscul din capat Pacurari [ Gama ] o mizerie la intrarea in Iasi noaptea dupa 22 e plin de domni civilizati care urla,fumeaza ,mananca seminte ,servesc bauturi ,zbeara pe strazi toata noaptea etc,dimineata Salubrisul matura mizeia lasata de acesti domni foarte civilizati care nu cred ca platesc taxe ,impozite ca noi dar traiesc dupa bunul plac .Nu vezi picior de politist noaptea in zona ,chiar daca sunt foarte multi platiti din banii nostri

 • Pai Sectia 2 politie de la Gara sunt cei mai slabi si puturosi politisti!!! Auzi…Danila Cristi politistul anului si el bate copii nevinovati! De fostul sef Drumea Costel, cap de guma un betiv notoriu

Adauga un comentariu