Terapii alternative

Pietre cu virtuti terapeutice

Publicat: 27 feb. 2012
7

Experientele din peste 44 de tari demonstreaza calitatile terapeutice ale pietrelor pretioase, terapia fiind adoptata de practicantii medicinei alternative. Se spune ca smaraldul intareste memoria, rubinul ocroteste sanatatea, apara de otravuri si impaca, safirul il face pe om pasnic, placut, apara de muscatura sarpelui si de intepatura scorpionului, topazul neutralizeaza licorile otravite, iar perla vindeca de dureri de cap.    

Atletii profesionisti sustin ca dau un randament vizibil mai ridicat atunci cand poarta pietre pretioase. De asemenea, celebritatile Hollywoodului se bucura de puterile curative ale pietrelor si de frumusetea lor.

Primul pas in terapia cu pietre pretioase este recapatarea echilibrului emotional, a increderii, a fericirii, a sigurantei de sine. Pentru un astfel de efect, cele mai bune sunt pietrele rosii sau roz, cel mai indicat fiind rubinul.

Cum alegem pietrele? 
O piatra curata, clara si intens colorata are calitati curative. Puterea ei scade pe masura ce culoarea este mai deschisa, nuanta mai opaca, mai neclara. Unele pietre sunt radiate pentru a da mai multa intensitate culorii. Radiatiile distrug energia pietrelor si pot provoca dureri de cap si ameteli celor care le poarta. Numai pietrele de calitate pot avea efecte benefice asupra organismului. Cele care nu indeplinesc cerintele de culoare, claritate, puritate, forma si taietura nu pot transmite energie terapeutica.

Efectul pietrelor sta in elementele chimice care le compun si in sistemul lor cristalin. Ele contin minerale necesare organismului nostru: calcita portocalie si domolita, care ajuta sistemul osos, sarurile minerale, fier, potasiu, calciu, magneziu, fosfor. Organismul uman are nevoie de microelemente ca zinc, fluor, iod, cobalt, sulf, cupru numai intr-o masura destul de mica. Atentie!  Unele pietre contin o concentratie foarte mare de minerale, de aceea trebuie utilizate cu precautie. 

Puterile curative ale pietrelor
1. Ametistul atrage intelepciune, ajuta la concentrare. El te ajuta sa uiti tot ce este neplacut in viata ta si sa mergi inainte. 

2. Smaraldul aduce viata, energie, bucurie. El neutralizeaza dezordinea provocata de boli. Purtat o perioada lunga de timp, mentine echilibrul mintal si indeparteaza bolile psihice. Piatra verde vitalizeaza organismul.

3. Quartzul este un izvor de minerale, echilibreaza emotiile si confera energie organismului.

4. Onixul stabilizeaza, vindeca si da putere. Pe purtator il face mai creativ si mai sigur pe puterile sale.
Adauga un comentariu