Stiri medicale

Pilulele contraceptive modifica gustul femeilor in materie de barbati

Publicat: 03 ian. 2011

Femeile care in mod normal sunt atrase de barbatii maturi si foarte masculini, dupa ce urmeaza un tratament cu pilule contraceptive, incep sa fie interesate de cei usor efeminati.

Concluzia apartine cercetatorilor de la Universitatea Sheffield. Cei care au realizat studiul sustin ca urmarile pe care le are tratamentul cu pastile anticonceptionale ar putea duce la o forma nefireasca de selectie a partenerilor de viata si ca astfel ar fi redusa compatibilitatea genetica. Daca in mod obisnuit femeile sunt mai atrase de barbatii puternici, foarte seriosi, impunatori (in genul celebrilor actori Sean Connery, George Cloney, Antonio Banderas, Daniel Craig) la o scurta perioada dupa ce incep tratamentul hormonal, ele incep sa aiba o slabiciune pentru barbatii care se aranjeaza in mod excesiv si care au trasaturi mai feminine, cum ar fi Leonardo di Caprio, Orlando Bloom, Jude Law sau David Beckham.

Specialistii sunt de parere ca utilizarea pilulelor hormonale pe termen lung poate dauna unor relatii stabile, distrugand perceptia pe care femeia o avea la inceput despre partenerul de viata si oferindu-i acesteia dorinta de a pleca in cautarea unui nou partener. Mai mult decat atat, cercetatorii spun ca acest lucru ar putea afea un efect semnificativ in aceea ce priveste cresterea natalitatii si a ratei divorturilor.

Doctorul Alexandra Alvergne de la Departamentul de Stiinte a Plantelor si Animalelor din Universitatea Sheffield si-a aratat ingrijorarea fata de reproducerea populatiei. Aceasta situatie poate afectata grav generatiile urmatoare, in conditiile in care femeile nu doar ca iau pastile anticonceptionale, dar sunt si dispuse sa isi paraseasca partenerii. Ea a mai adaugat ca exista multe beneficii evidente pe care pilulele contraceptive le au, dar efectele psihologice nu trebuie ignorate.

10 mituri despre contraceptie

Contraceptia de urgenta

Jumatate dintre femei au un libidou scazut

10 alimente care potenteaza apetitul sexual

Noutati pe piata contraceptivelor oraleloading...

Adauga un comentariu