National

Pippidi, despre stenogramele PNL: Ne arata ca nu s-a schimbat nimic

Publicat: 11 mai 2015
1

Presedintele Societatii Academice din Romania, Alina Mungiu-Pippidi, a declarat luni seara, cu privire la stenogramele aparute in spatiul public, care surprind critici venite din partea unor lideri ai vechiului PNL, la adresa partenerilor din fostul PDL, ca acestea dovedesc faptul ca „nu s-a schimbat nimic” si ca „pentru noi presa, societatea civila se joaca un fel de balet”, nefiind „niciun fel de diferenta”.

Aducand in discutie cazul presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, care continua sa ramana membru PNL, desi este urmarit penal intr-un dosar de coruptie, Pippidi a punctat ca liberalii risca enorm, intrucat „dovedesc ca sunt la fel ca PSD si asta demobilizeaza electoratul”.

„Justitia nu prea a exonerat pe nimeni pana acum. Nu s-au facut erori judiciare, ca atare e mai bine sa fii preventiv, sa le spui unor oameni cu putere sa plece, decat sa o tarai asa. Din punctul de vedere al liberalilor, riscul e enorm, dovedesc ca sunt la fel ca PSD si asta demobilizeaza electoratul, care nu mai vine la alegeri. Reformele de partid sau marele reforme se fac cu o majoritate mica, dar dupa ce am vazut din celebrele stenograme, masa critica nu prea exista. Noi nu trebuie sa facem ce ne-a zis Vasile Blaga, ‘sa trecem peste’. Noi nu trebuie sa trecem peste asta. Informatia inclusa in stenograme este ca nu s-a schimbat nimic, este ca pentru noi presa, societatea civila se joaca un fel de balet, ca nu e niciun fel de diferenta, iar noi trebuie sa insistam pentru acea diferenta sa devina reala”, a mai precizat presedintele Societatii Academice din Romania.

In viziunea sa, PNL trebuie sa fie constient ca va plati mult mai scump „orice fel de deraieri”, fata de PSD.

„Are si domnul Predoiu dreptate. E bine ca nu s-au rupt, dar (…) nu mi se pare ca exista o realizare suficient de adanca a faptului ca PNL, format din aceste doua resturi de partide, ofera electoratului acea alternativa pe care si-o doreste. S-a terminat cu perioada de gratie de la alegeri. Sa fie clar ca aceasta alternativa la PSD va plati mult mai scump orice deraieri, fata de cat va plati PSD, pentru ca nu sunt votati de acei oameni din zonele defavorizate (…) Ei trebuie sa faca mai mult sa ne convinga”, a conchis Alina Mungiu-Pippidi.

Comentarii
  • parerea mea :la urmatoarele alegeri nici un parlamentar nu are voie sa candideze din hotii vechi, poate, poate scapam asa de golanii in aceasta tara mizerabila {politic spus}

Adauga un comentariu