National

Pirotehnistii ISU si-au pus mintea cu o bomba de 100 de kilograme din al doilea razboi mondial

Publicat: 16 iun. 2015
1

O bomba de 100 de kilograme a fost detonata marti de specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Matei Basarab”.

Actiunea specialistilor s-a desfasurat  in incinta poligonului din comuna Redea, realizandu-se in cadrul unei misiuni de distrugere a munitiei neexplodate rezultata in urma desfasurarii activitatii de asanare a teritoriului judetului Olt.

Astfel, in cadrul actiunii au fost distruse  sapte proiectile explozive cu calibrul intre 39 si 79 mm., o lovitura de aruncator cu calibrul 40 mm., o bomba de aruncator calibrul 88 mm., o grenada de mana, dar si o bomba de aviatie de 100 kilograme provenind din cel de-al doilea razboi mondial, descoperita  in luna martie a acestui an, in zona garii de pe raza satului Recea din comuna Valea Mare.

„Proiectilele distruse au fost descoperite pe teritoriul judetului in perioada iunie 2014 – iunie a.c. Pentru distrugere munitiei, specialistii pirotehnisti ai ISU Olt au folosit zece kilograme de trotil, precum si alte mijloace pirotehnice”, a precizat plutonier major Alin Basasteanu, purtator de cuvant al ISU Olt.

Adauga un comentariu