Eveniment-Social

Pista lui Nichita se prabuseste pe zi ce trece

Publicat: 24 iun. 2011

In ciuda faptului ca au trecut mai bine de doua saptamani de cand pista de biciclisti a cedat pentru a treia oara in mai putin de un an de la inaugurare, sefii primariei nu au luat nici o masura. Zona problema ramane in continuare Podu Ros, unde asfaltul turnat la intrarea pe pista s-a crapat si s-a lasat. Ieri, acesta era lasat cu mai bine de zece centimetri, iar intr-un colt s-a prabusit. Colac peste pupaza, cineva a turnat niste pietris pentru a masca fisurile.
Asfaltul de aici a fost pus intr-o zi ploioasa de catre muncitorii Citadin, mai exact pe 12 aprilie. Desi au fost surprinsi de reporterii BUNA ZIUA IASI cum executa lucrari de mantuiala, atat cei de la Citadin, cat si cei din primarie au spus ca nu este nici o problema. Ieri, autoritatile locale au transmis ca vor inspecta zona afectata si vor imputa lucrarile celor vinovati. „Noi am trimis chiar astazi pe cineva acolo sa vada ce s-a intamplat. Acolo, ApaVital SA a refacut caminul si a asfaltat. Trebuie sa vedem cine a asfaltat acea portiune, dupa care vom lua masurile care se impun”, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al primariei.
Istoria incidentelor legate de pista de biciclisti este lunga, desi municipalitatea ieseana a platit peste 850 de mii de lei omului de afaceri Constantin Comanescu pentru realizarea acesteia pe malul Bahluiului. La nici o zi de la inaugurare, pista a fost sparta in zona strazii Traian, pentru a se monta o conducta de canalizare. Ulterior, la doua luni de la darea in exploatare a pistei, mai multe pavele s-au prabusit in Podu Ros. Peste alte patru luni, zona cu pricina, unde s-a lasat si ieri asfaltul, a cedat de tot, din pricina unui capac de camin aflat sub pista. Acesta a cazut, tragand dupa el si o bucata de pista. Lucrarile de reparatie au durat mai bine de o luna si jumatate, perioada in care pista a fost impracticabila in zona Podu Ros.loading...

Adauga un comentariu