Eveniment-Social

Pista pentru biciclisti, inaugurata de VIP-uri

Publicat: 12 sept. 2010
1

Reprezentantii primariei intentioneaza sa inaugureze pista pentru biciclisti din zona Tudor Vladimirescu. Evenimentul urmeaza sa aiba loc pe data de 22 septembrie. Edilii intentioneaza ca, la eveniment, sa invite mai multe personalitati iesene, pentru promovarea mersului cu bicicleta. „Pe 22 septembrie, urmeaza sa inauguram pista. Vrem sa aducem si VIP-uri, care sa mearga cu bicicleta. Vrem sa cream un eveniment national. Deocamdata, nu am stabilit lista VIP-urilor. De organizarea acestui eveniment se ocupa firma AB Plus”, a declarat Beatrice Fotache, manager proiect. Pentru amenajarea pistei pentru biciclisti, municipalitatea a organizat o licitatie, ce a fost castigata de Com Beton SA, cu o oferta in valoare de 689.759 lei fara TVA. Municipalitatea a stabilit o prevedere bugetara de 805.837 lei fara TVA. Promovarea mersului cu bicicleta face parte din programul european Archimedes, ce cuprinde si alte obiective, ce constau in promovarea transportului public. Pentru promovare, edilii au avut in vedere difuzarea a 27 de spoturi radio, 9 TV, 12 in presa scrisa sau realizarea a patru machete de presa. Totodata, a fost vizata realizarea a 50 mii de exemplare cu harta verde a transportului in oras, 20 mii de bloc notes-uri, zece mii orare scolare sau cinci mii pixuri inscriptionate. Totul, pe ideea de a spori gradul de informare corecta a utilizatorilor de transport public, de a prezenta si promova utilizarea de mijloace de transport eficiente din punct de vedere energetic. Materialele au fost folosite pe data de 22 aprilie – Ziua Pamantului, 9 iunie – Ziua Mondiala a Mediului si Ecologiei – si vor fi folosite pe data 22 septembrie – In orasul tau o zi fara masini – sau pe 12 octombrie, cand este programata o manifestare în cadrul Sarbatorilor Iasului. Valoarea programului Archimedes este de 5,6 milioane euro, din care 2 milioane euro reprezinta contributia primariei.

Comentarii
  • Bine c-o inaugureaza la sf de sept,vin ploile,zapada si la anul e plina de gropi. Alte reparatii,alti bani sidin nou va fi functionala la toamna lui 2011. Mare BOU e Nichita

  • hmm.. interesant asta e mai mult publicitate…de ce nu ati facut si o poza cu pista de biciclisti de langa intersectia de la ratp…se pare k la acea pista nu poti face un mic viraj cu bicicleta…cel putin nu pe 2 roti.

Adauga un comentariu