Local

Pistoale și puști, confiscate de polițiștii ieșeni! Dosare penale deschise pentru nerespectarea regimului armelor

Publicat: 06 aug. 2022
un pistol in mana
Mai mulți ieșeni au fost sancționați pentru că nu au respectat reglementările în ceea ce privește deținerea armelor

Săptămâna aceasta, agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași au făcut controale ce îi vizau pe cetățenii care dețin arme. Este vorba despre arme neletale, folosite, de regulă, în scop de autoapărare. Oamenii legii au deschis mai multe dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor

Recent, mai mulți ieșeni au devenit subiecții unor anchete legate de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma controalelor efectuate de polițiști, s-au descoperit mai multe nereguli în cazul deținătorilor de arme neletale. Pentru aceștia, situația nu este prea roz, având în vedere faptul că s-au trezit cu dosare penale deschise pe numele lor.

o persoana cu un pistol in mana
Polițiștii au confiscat de la ieșeni mai multe arme neletale

Ieșenii, sancționați pentru nerespectarea regimului armelor

 3 masini de politie
3 indivizi din comuna Vlădeni și 1 bărbat din municipiul Iași sunt cercetați de polițiști

La jumătatea acestei săptămâni, oamenii legii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Iași au făcut controale ca să se asigure că ieșenii care dețin arme respectă legislația în vigoare. Nu în toate situațiile a fost cazul, polițiștii găsind nereguli în ceea ce privește modul de deținere a armelor neletale. Cetățenii deținători de astfel de obiecte periculoase care, în majoritatea cazurilor, sunt folosite pentru autoapărare s-au găsit în situația de a li se confisca. În plus, aceștia sunt cercetați acum și pentru săvârșirea unei infracțiuni.

„La data de 3 august 2022, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Iaşi au acţionat pentru verificarea respectării legislaţiei privind regimul armelor și munițiilor de către deţinătorii de arme neletale. În urma neregulilor constatate, au fost confiscate 3 pistoale neletale, o pușcă neletală şi 19 cartuşe cu bilă de cauciuc. Totodată, au fost întocmite 4 dosare penale și a fost aplicată o sancțiune contravențională”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Iași, Ioana-Laura Bîlea.

3 indivizi din municipiul Iași și unul din comuna Vlădeni sunt cercetați pentru infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor după ce nu au depus armele neletale deținute la un armurier autorizat în termenul la care erau obligați să facă acest lucru, adică la 10 zile de la expirarea valabilității permisului de armă.

 un politist care scrie
Ieșenilor și s-au întocmit dosare penale, bănuiți de infracțiunea de nerespectare a regimului armelor și munițiilor

Scandal și focuri de armă la Belcești

o masina de politie
În martie 2022, în comuna Belcești a avut loc un scandal în care au fost implicate și focuri de armă

În luna martie a acestui an, locuitorii satului Tansa din comuna Belcești s-au trezit speriați de focuri de armă și de scandal. Bărbații familiei Cotan au împușcat în stânga și în dreapta, trezind tot satul în mijlocul nopții cu tot lanternele puternice pe care le foloseau ca să bată în geamul oamenilor.

„Am auzit gălăgie în ogradă și am ieșit să văd ce se întâmplă. Cotanii au venit la alți vecini și le-au pus lanterna în geam, au tras și cu arma, a ieșit toată strada. Au folosit un pistol cu bile, cred. Am ieșit mai mulți pe baraj să vorbim cu ei. Noi am încercat să urcăm la ei pe dig, nu am reușit, au tras cu pistolul. Au ieșit și femei, copii, toți erau speriați și am sunat la 112. Au fost 3 mașini de Poliție, de la Iași, de la postul nostru din Belcești și încă una. Pe noi ne-au adunat la un loc, iar pe cei din familia Cotan i-au lăsat să plece. Am fost mai mulți și am depus plângere la secție”, povestește Gigi Bălășel, martor la întreg bâlciul.

Acum, alți ieșeni sunt acuzați de nerespectarea regimului armelor după ce nu ar fi ținut cont de prevederile legale.
Comentarii
Adauga un comentariu