Internationale

Pizza cu cartofi ci cascaval

Publicat: 07 mart. 2012

Ingrediente:

1 kg de cartofi
100 g parmezan ras
cca 200 g cascaval afumat (scamorza)
100 g prosciutto cotto (merge sunca presata)
pesmet
2 oua
sare
unt

Mod de preparare:

Intai de toate fierbem cartofii cu tot cu coaja in apa sarata. Scurgem apa, curatim, strivim cartofii cu instrumentul pentru cartofi sau o furculita. Peste cartofi adaugam un pic de sare, ouale, parmezanul si mixam bine ingredientele pana vom obtine o compozitie omogena.
Intr-o tava de torturi detasabila de cca 26 cm diametrul, tapetata cu hirtie de copt, punem citeva bucatele micute de unt, presaram pesmet apoi punem jumatate din aluatul de cartofi, iar cu miinile umede intindem bine aluatul pe fundul tavii. Punem cascavalul taiat cuburele micute, apoi punem feliile de prosciutto cotto, restul aluatul si tot asa cu miinile umede intindem bine peste tot, presaram din nou pesmet si bucatele micute de unt si bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 30 de minute (cred ca ar fi suficiente si 25 de minute). Lasam la racit cca 15 minute, adica nu mincam asa fierbinte, altfel nu vom simti gustul delicios, taiem si servim.
Citeva observatii din punctul meu de vedere, cartofii cred ca ar fi suficienti intr-o cantitate de cca 700 de grame, iar in compozitie cred ca ar merge un catel de usturoi si patrunjel taiat marunt.
Pizza cu cartofi pregatita de Daniela.



loading...

Adauga un comentariu