Internationale

Pizza diavola

Publicat: 26 mai 2011
2

Ingrediente:

500 grame faina
25 grame drojdie cu apa calduta si zahar
2 linguri ulei de masline
putina sare
sos de rosii
o bula de mozzarella de 125 grame rasa
putin cascaval ras
o felie de jambon taiate feliutie
o felie de jambon crud afumat
cateva rondele de carnat crud uscat gen chorizo
cateva rondele de ardei iute
ciuperci champinion

Mod de preparare:

Aluat de pizza preparat dupa metoda obisnuita (500 grame faina, 25 grame drojdie cu apa calduta si zahar, 2 linguri ulei de masline, putina sare. Se framanta un aluat clasic, lasand sa stea in cuib prima data drojdia cu apa si zaharul timp de 15 minute, dupa ce este framantat cu uleiul de masline la sfarsit il lasam la dospit o ora apoi la frigider inca 30 de minute minim , este secretul unui aluat bun si macerat este bine daca aveti timp sa il lasati si la frigider inainte de a prepara pizza).

Modelam un blat de pizza si il lasam sa respire la caldura minim 10 minute in tava, pana pregatim ingredientele. Pensulam blatul cu sos de rosii si asezam apoi branzeturile rase, ciupercile, feliile de jambon, rondele de carnati. Deasupra presaram oregano si e gata pentru a lua drumul spre cuptor. O lasam la copt 10-12 minute al 230 de grade, pe treapta de jos a cuptorului,  cuptorul trebuie sa fie preincalzit bine altfel se va arde jos pizza daca va arde flacara in timpul coacerii tot timpul.  Timpul poate varia in functie de cuptor si tava.

sursa articol: http://www.bucataras.ro

sursa fotografie: http://www.retete-mancare.ro




Adauga un comentariu