Internationale

Pizza napolitana

Publicat: 11 mai 2011
2

Ingrediente:

Pentru aluat:

200 g faina
2 linguri cu ulei
200 ml lapte cald
1 cub drojdie
sare

Pentru umplutura:

200 g cascaval
500 g rosii curatate de coaja si taiate in felii groase
sardele
piper sau ienibahar
boia de ardei, iute sau dulce, dupa preferinta
sare
2 linguri ulei sau unt

Mod de preparare:

Se framanta bine un aluat si se lasa la dospit 1 ora. Dupa ce s-a dospit, se mai framanta o data pe masa de aluat. Se intinde o foaie pe tava de copt, asa incat dunga aluatului sa fie mai ridicata pe marginea tavii. Aluatul se unge cu ulei, peste acesta se presara cascaval, ras pe razatoarea cu gauri mari, feliile de rosii. In lungime se asaza si sardelele taiate pe lung. Condimentam cu sare, piper si boia de ardei. Se mai unge cu ulei sau bucatele de unt. Se coace in cuptor la foc potrivit. Se serveste la masa cu un pahar de vin rosu si cu salata verde. Ca umplutura se mai pot intrebuinta, dupa gust, ciuperci, mere, oua, mezeluri sau cascaval.




Adauga un comentariu