Diverse

Pizza vegetariana

Publicat: 19 sept. 2019

Cu un blat subtire si rumenit, cu legume proaspete si mozzarella, aceasta pizza vegetariana e varianta perfecta daca nu mananci carne. Dar te asiguram ca si carnivorii o vor iubi!
 
Ingrediente pentru blat:

  • 500 g faina
  • 1 g drojdie uscata
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita zahar
  • 10 g sare
  • 250 ml apa calduta

Pentru sos 

  • 4 rosii mari
  • ½ lingurita oregano uscat
  • sare, dupa gust 1 lingurita zahar

Pentru topping

  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g porumb dulce din conserva
  • 4 ciuperci champignon
  • 2 rosii 
  • 100 g masline negre 
  • 250 g mozzarella

Mod de preparare:

Amesteci faina cu drojdia, cu zaharul, cu sarea si cu uleiul, apoi incorporezi apa, pana obtii un aluat moale, elastic si lucios. Daca e cazul, mai torni putina apa. Aluatul nu trebuie sa ti se lipeasca de maini, ci sa fie elastic. Il acoperi si il lasi la dospit o ora si jumatate.
 
Pentru sos, speli cele 4 rosii, le cureti de cotoare si le faci piure in blender. Adaugi oregano, sare, zahar si le fierbi la foc foarte mic, pana cand sosul se ingroasa, apoi il lasi la racorit.
 
Intinzi aluatul intr-o tava unsa cu putin ulei. Intinzi sosul de rosii pe blat si dai la cuptorul preincalzit 5 minute, la foc mare. Scoti tava, presari mozzarella rasa, porumbul scurs, maslinele, rosiile si ciupercile taiate felii, ceapa verde tocata si rondele de ceapa rosie. Pui la cuptor 10-12 minute.
 
Servesti pizza decorata cu busuioc verde si oregano uscat.



loading...

Adauga un comentariu