Medicamente

Placebo ar fi puternic chiar și atunci când știi că iei unul

Publicat: 14 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Placebo ar fi puternic chiar și atunci când știi că iei unul
Placebo, puternic chiar și atunci când știi că iei unul

Placebo, puternic chiar și atunci când știi că iei unul. Efectul placebo ar exista chiar și atunci când știți că luați un tratament cu placebo, potrivit unui nou studiu științific.

Când vă gândiți să faceți tratamentul, o afecțiune poate fi vindecată chiar dacă nu a fost. Acesta se numește efect placebo. Credem că ne vom îmbunătăți datorită acestui medicament / plantei / băuturii. În domeniul medicamentelor, un placebo pur este un tratament fără nici o substanță activă, utilizat în special în studiile clinice împotriva unui medicament nou creat pentru a observa eficacitatea acestuia.

Potrivit unui nou studiu științific publicat în revista Nature, un placebo administrat fără rezultate, adică atunci când suntem conștienți că produsul nu și-a dovedit eficacitatea reală, ar avea în continuare avantaje pentru sănătatea psihologică, astfel că placebosii sunt considerați că reduc markerii creierului de stres emoțional, chiar și atunci când oamenii știu că sunt placebosi. Chiar și atunci când suntem conștienți că tratamentul nu are o eficiență dovedită, crezul că ne poate vindeca ar avea ca rezultat schimbări în modul în care creierul răspunde la informații emoționale.

Placebo, puternic chiar și atunci când știi că iei unul

„Gândiți-vă: ce se întâmplă dacă cineva a luat o pastilă de zahăr fără efecte secundare de două ori pe zi după ce a vizionat un scurt videoclip convingător despre puterea placebosului și a simțit o reducere a stresului ca urmare?” a comentat Darwin A. Guevarra, autor principal al studiului și cercetător în psihologie la Universitatea Michigan (Statele Unite), potrivit Sanate magasine. „Aceste rezultate ridică această posibilitate”, a adăugat el.

„Placebo-ul se află sub subiectul influenței minții asupra materiei. Placebo-urile care nu sunt înșelătoare au fost create astfel încât să poată fi utilizate în practica medicală de rutină. Deci, mai degrabă decât să prescrieți o grămadă de medicamente pentru a ajuta un pacient, puteți să-i dați un placebo, spuneți-i că poate să-l ajute, iar apoi, dacă crede acest lucru, poate funcționa”, a spus Jason Moser, co. -autorul studiului și, de asemenea, profesor de psihologie la Universitatea din Michigan.

Pentru a ajunge la această concluzie și a testa așa-numitele placebo-uri „neînșelătoare”, cercetătorii au arătat la două grupuri separate de voluntari o serie de imagini puternice emoțional, prin două experimente. Grupul care a primit un placebo fără înșelăciune a citit informații despre conceptul de placebo și li s-a cerut să inhaleze un spray nazal salin. Li s-a spus că nu conține un ingredient activ, dar că, dacă ar crede, i-ar ajuta să-și reducă emoțiile negative. Grupul de control nu a citit nimic despre placebo, dar a inhalat același spray.

Primul experiment a arătat că placebo-urile fără înșelăciune au redus stresul emoțional al voluntarilor din grupul placebo. Al doilea a arătat că acest placebo administrat fără înșelăciune a redus activitatea creierului, reflectând suferința emoțională pe care participanții au simțit-o când s-au confruntat cu imaginile pe care le-au arătat. Administrarea științifică a unui placebo ar avea deci beneficii psihobiologice reale, au concluzionat cercetătorii.

Adauga un comentariu