Hardware

Placi de baza X79

Publicat: 07 iun. 2011

In viitorul apropiat Intel urmeaza sa lanseze familia de procesoare high end Sandy Bridge E. Acestea sunt menite sa inlocuiasca actualele Bloomfield-uri si Gulftown-uri LGA1366, si sa foloseasca un socket complet nou, LGA2011, si noul chipset X79. Si ce ocazie mai buna pentru integratori decat Computex-ul pentru a-si prezenta placile de baza compatibile.

Acestea aduc o schimbare importanta de design, socket-ul procesorului fiind acum pozitionat intre slot-urile DDR3, care sunt dispuse doua cate doua de o parte si de alta a sa, in mod quad channel. Intre ele regasim modelul X79A-GD80 de la MSI, ce se ramarca prin racirea sa activa.

Aceasta placa este echipata cu doua ventilatoare de mici dimensiuni, responsabile de scaderea temperaturii la alimentarea procesorului si chipset, si compenseaza radiatoarele ceva mai mici decat in mod normal. X79A-GD80 dispune de trei slot-uri PCI-E 16x si alte patru PCI-E 1x, noua port-uri SATA interne si un eSATA, dual GigaLAN si USB 3.0.

Mai interesant este insa modelul X79 Extreme4 de la ASRock, care are alimentare cu opt faze, suporta memorie DDR3 pana la 2133 MHz, si vine cu trei slot-uri PCI-E 16x, doua PCI-E 1x si alte doua PCI. Placa este compatibila SLI si Crossfire, si ofera 12 port-uri SATA, 2 GigaLAN si 4 USB 3.0. Insa ASRock nu a finalizat inca sistemul de racire.

eVGA nu a adus la Computex nici o placa de baza X79. Si asta pentru ca vor sa ne uimeasca din prima cu un model dual CPU, si mai au ceva de lucru la el. Acesta va avea opt slot-uri DDR3, patru PCI-E 16x, si un pret pe masura.



loading...

Adauga un comentariu