Dulciuri

Placinta americana cu dovleac

Publicat: 25 sept. 2019

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g faina
  • 150 g unt rece
  • 3-4 linguri apa rece
  • 1 ou
  • un praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 1 kg dovleac placintar
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g zahar brun
  • 80 g smantana acra
  • 3 oua
  • 1 lingurita scortisoara macinata

Mod de preparare:

Intr-un bol incapator amesteca faina, cubuletele de unt si sarea si apoi amesteca cu varful degetelor ca sa incorporezi untul in faina. Cand amestecul are textura pesmetului, adauga oul si incorporeaza-l in aluat. Adauga apoi cate putin din apa rece si framanta pana cand aluatul devine omogen si moale. Scoate aluatul din bol, inveleste-l intr-o folie de plastic si lasa-l la frigider pana cand pregatesti umplutura.

Taie dovleacul si pune-l la cuptor ca sa se coaca. Cand e gata, paseaza dovleacul copt cu un zdrobitor pentru cartofi, pana are consistenta unui piure. Adauga apoi treptat zaharul, ouale, smantana pentru frisca, smantana acra si scortisoara si amesteca bine. Presara aluatul cu faina pe ambele parti si intinde-l bine, intr-o foaie subtire, pe care o vei pune in tava de copt. Indeparteaza excesul de aluat de pe marginea tavii. Adauga la final umplutura de dovleac. Introdu tava in cuptorul incalzit la 150 de grade Celsius, timp de 40-50 de minute.
 



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit