Dulciuri

Placinta cu banane si rom

Publicat: 18 feb. 2013

Ingrediente:

2 oua
100 gr unt
3 banane
200 gr biscuiti digestivi macinati
150 gr zahar brun
1 lingurita nucsoara
1 lingurita scortisoara
50 ml rom
200 gr crema de nuca de cocos
75 gr zahar pudra
350 ml smantana pentru frisca
50 gr ciocolata amaruie
2 lingurite extract de vanilie
 
Mod de preparare:

Topeste untul intr-o tigaie si adauga pesmetul de biscuiti, amestecand continuu. Cu acest amestec tapeteaza fundul unei tavi si da la cuptor pentru 20 de minute. Amesteca bananele feliate cu zaharul brun, scortisoara si nucsoara. Asaza totul intr-o tava si da la cuptor pentru 20 de minute. Combina ouale, crema de nuca de cocos si romul intr-un bol. Adauga apoi si bananele coapte si toarna peste biscuiti. Da la cuptor pentru 30 de minute. Bate bine smantana cu zaharul pudra si vanilia. Cand tarta s-a racit, orneaza cu aceasta compozitie si razuieste pe deasupra ciocolata neagra. Da la rece pentru o ora inainte de a servi.
Placinta cu banane si rom se serveste rece, cu frisca. La servire, se poate adauga topping de ciocolata sau caramael, dupa preferinte.

sursa: acasa



loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit