Aperitive

Placinta cu branza sarata II

Publicat: 03 oct. 2011
2

Ingrediente:

400 g faina
200 g branza Esquisa de capra
cateva felii de sunca
20 g drojdie proaspata
500 g branza de oaie
2 oua
lapte
3 linguri ulei
3 linguri smantana
un galbenus
marar
gogosar
o lingurita zahar
sare

Mod de preparare:

Prima data se prepara o compozitie din drojdie, zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Se lasa sa dospeasca.
Faina se amesteca cu putina sare. Se pun drojdia, ouale batute, se adauga cate putin lapte caldut si se framanta. Coca trebuie sa aiba o consistenta mai moale ca sa poata fi framantata. Se adauga si uleiul si se framanta pana cand se desprinde de pe vas. Acesta se acopera cu un prosop si se lasa intr-un loc caldut pana cand isi dubleaza volumul.
Cele doua feluri se branza se amesteca si se pun smantana, sunca taiata bucati, mararul si feliile de gogosar. Se intinde o foaie de aluat, se asaza intr-o tava unsa cu unt, se pune umplutura deasupra, apoi cealalta foaie. La final se unge totul cu galbenus si se da la cuptor timp de 45 de minute.

sursa articol: http://www.bucataras.ro
sursa fotografie: http://www.bucataras.ro




Adauga un comentariu