Retete de Pasti

Placinta de miel ca la mama acasa

Publicat: 25 apr. 2019
2

Ingrediente:

Pentru foi:

  •  300 g faina
  •  62 g unt
  •  1 ou

Pentru umplutura:

  •  1 kg organe de miel
  •  200 ml otet
  •  2 cepe
  •  2 legaturi patrunjel
  •  4 oua
  •  1 galbenus pentru uns
  •  sare
  • piper

Mod de preparare:

Stiai ca poti face o placinta delicioasa din organe de miel? Incearca si tu reteta de placinta de miel! Organele (ficatul, inima, rinichii, limba) se spala foarte bine si se pun in apa rece cu otet pentru 30 de minute. Apoi, apa se arunca si se pun la fiert pentru 30 de minute. Intre timp, ingredientele pentru aluat se amesteca si se framanta un aluat omogen care se imparte in doua foi.

Organele fierte si racorite se taie bucati si se trec prin masina de tocat impreuna cu ceapa si verdeata. Apoi, se amesteca cu ouale batute si se potriveste gustul de sare si piper. O foaie de aluat se pune in tava, se repartizeaza uniform umplutura, se pune a doua foaie, se unge cu galbenus si se coace 40 de minute.




Adauga un comentariu