Dulciuri

Placinta dobrogeana cu branza si marar

Publicat: 17 ian. 2012

Ingrediente:

Pentru umplutura:

1 kg de branza de capra (bio)
400 gr iaurt gras (optional)
6 oua
150 gr unt topit pentru uns foile
1 legatura marar maruntit

Pentru foi:

un pachet de foi pentru placinta de 400 gr.

Mod de preparare:

Branza am lasat-o de seara in apa sa isi mai scoata din sare si sa se inmoaie, apoi am sfaramat-o cu ajutorul furculitei, am adaugat 3 oua si mararul maruntit si am amestecat bine.

Am luat cate 2 foi de placinta pe care le-am uns cu unt topit, am pus pe mijloc din compozitia de branza si am rulat. Am procedat asa pana am umplut o tava (33x25cm), unsa in prealabil cu unt.
Deasupra am turnat iaurtul amestecat cu cele 3 oua si am dat la cuptor pana sa rumenit partea de deasupra.
Placinta dobrogeana cu branza si marar ne este recomandata de Dia.



loading...

Adauga un comentariu