Culinar

Plăcinte cu varză și carne – Rețetă și mod de preparare

Publicat: 29 iul. 2020

Avem liber la plăcinte pentru astăzi! Mai ales pentru cele cu varză – fragede şi aromate. Tot ce ai nevoie sunt ingredientele următoare şi un timp de 1 h şi 40′.

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 220 ml apă
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 lingură ulei
  • ulei, pentru prăjit

Pentru umplutură:

  • 500 g varză
  • 1 ceapă
  • 200 g carne tocată porc
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură bulion
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Într-un bol adânc, pui făina. Faci o gropiţă la mijloc şi adaugi drojdia, apă călduţă, uleiul, sarea şi zahărul. Începi să amesteci, apoi frămânţi aluatul până devine elastic şi nu se mai lipeşte de mâini şi îl laşi la dospit o oră.

Speli varza, o toci fin şi presari puţină sare. Căleşti ceapă tocată în ulei, 3-4 minute, adaugi varza şi o laşi pe foc 15-20 de minute. Pui şi carnea tocată, bulionul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi fierbi până scade toată zeama. Laşi la răcorit.

Împarţi aluatul în 8-10 bile egale şi, pe masa presărată cu făină, întinzi foi. Pui pe fiecare foaie umplutură, pliezi foaia pentru a forma o semilună şi sigilezi bine marginile.

Prăjeşti plăcinţelele în baie de ulei până sunt rumenite pe ambele părţi şi le serveşti calde sau reci.





Adauga un comentariu