Aperitive

Placinte moldovenesti cu branza

Publicat: 08 apr. 2011

Ingrediente:

550 gr faina de grau,
1 lingurita de sare,
600 gr cas de vaci,
2 oua,
30 gr marar,
30 gr ceapa verde,
100 ml ulei

Mod de preparare:

Se amesteca faina cu un pic de sare si 300 ml de apa. Framântati aluatul pâna devine elastic si se dezlipeste de mâini. Se lasa 15 minute într-un loc caldut.
Pentru umplutura amestecam casul cu ouale si putina sare.
Adaugati ceapa si mararul tocate marunt.
Se împarte aluatul în 6-8 bucati.
Se întinde fiecare bucata de aluat cât mai subtire. În mijloc puneti umplutura.
Se prind marginile opuse, acum celelalte margini opuse, apoi lipiti toate colturile.
Se pune placinta la prajit cu partea marginilor lipite în jos.
Placintele se prajesc pe ambele parti câte 4-5 minute.
Se servesc fierbinti.



loading...

Adauga un comentariu