Aperitive

Placinte umplute cu varza

Publicat: 16 sept. 2019

Gustoase si satioase, aceste placinte umplute cu varza sunt nemaipomenite pentru o gustare sau chiar o masa principala. Daca le prepari o data, te vei indragosti de ele!
 
Ingrediente pentru aluat

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura ulei
  • ulei pentru prajit

Pentru umplutura

  • 1 kg varza
  • 3 rosii
  • 1 ceapa
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia in apa calduta, apoi adaugi uleiul, faina si praful de sare. Framanti aluatul pana devine elastic si nu se mai lipeste de maini si il lasi la dospit o ora. 
Speli varza, indepartezi primele 2-3 foi, o toci fin si presari putina sare. Calesti ceapa tocata in ulei, 3-4 minute, adaugi varza si o lasi pe foc 15-20 de minute. Pui si rosiile date prin razatoare, condimentezi cu sare si piper, dupa gust, si fierbi pana scade toata zeama. Lasi la racorit. 3 Imparti aluatul in 8-10 bile egale si, pe masa presarata cu faina, intinzi foi. Umpli fiecare foaie cu varza calita, aduni marginile spre centru si presezi din nou cu sucitorul, astfel incat sa sigilezi placintelele.  
Le prajesti in baie de ulei pana se rumenesc.



loading...

Adauga un comentariu