Prima pagină » Turism » Info Turism » Plaja Costinești, pregătită pentru noul sezon estival. Turiștii au venit în stațiune, deși nu e încă deschisă

Plaja Costinești, pregătită pentru noul sezon estival. Turiștii au venit în stațiune, deși nu e încă deschisă

17 mai 2021, 14:04,
BZI.ro, în Turism

Plaja Costinești este pregătită pentru noul sezon estival. Eliminarea restricțiilor de către autorități a făcut că turiștii să sosească în stațiune în număr mare, deși nu e încă deshisa oficial. Deși stațiunea Costinești prindea viață, în ceilalți ani, abia după jumătatea lunii iunie, patronii de hoteluri și pensiuni fac ultimele pregătiri, conștienți de faptul că anul acesta aceștia dau semne că vor veni mult mai devreme.

Turiștii interesti să meargă în vacanta în aceasta perioada la malul Marii Negre, trebuie să știe că sunt oferte la cazare în Costinești pentru toate buzunarele în cadrul programului Litoralul pentru toți.

Plaja Costinești, pregătită pentru noul sezon estival

Dacă vreți să mergeți pe litoral, dar nu alegeți Mamaia sau altă stațiune din sudul litoralului, ar trebui să ştiţi că la Costinești vă puteți bucura de hectare întregi de plajă goală.

Stațiunea Costinești este amenajată în prelungirea satului cu același nume, la aproximativ 30 de kilometri de municipiul Constanța, intre localitatea Tuzla (nord) și Stațiunea Olimp (sud). Cunoscută ca fiind stațiunea tineretului, Costinești își primește oaspeții într-o atmosferă veselă și foarte animată. Plaja stațiunii este vegheată de cele doua simboluri ale Costinestiului – Obeliscul și epava navei Evanghelia, eșuată în anul 1960. Stațiunea s-a extins foarte mult în ultimii ani, largindu-și considerabil capacitatea de cazare.

Obișnuiți în ceilalți ani să primească vizitatori abia după mijlocul lunii iunie, atunci când debuta și vacanța școlarilor, iată că în acest an localnicii din Costinești s-au trezit cu oaspeți, desi stațiune nu este încă deschisă oficial. Toate astea și din cauză că în weekendul trecut autoritățile au eliminat mai multe restricții impuse de pandemia de coronavirus. Așadar, este de înțeles faptul că oamenii au luat cu asalt plaja Costinești, sătui fiind de distanțarea socială și de statul în case.

În acest sens, conștienți de faptul că asul este în mâneca lor, proprietarii de pensiuni şi de localuri se grăbesc să termine lucrările, pentru că oaspeţii dau semne că vor ajunge acolo mai devreme decât în alţi ani. De obicei, staţiunea prindea viaţă abia după jumătatea lunii iunie. Şi autorităţile locale fac ultimele pregătiri.

”În curând vom avea diferite activităţi, şi cu trenuleţul să se plimbe şi vor deschide majoritatea agenţilor economici. S-au instalat şi beach-barurile”, a declarat Dumitru Jeanu, primarul din Costineşti.

Cazare Costinești. Cât costă o noapte în această perioadă a anului

În aceasta perioadă în care sezonul estival nu este încă deschis oficial, o noapte de cazare în Costinești pleacă de la prețul de 80 de lei. Primii clienţi obişnuiau să ajungă la Costineşti imediat după terminarea cursurilor la licee sau facultăţi. Cum anul acesta pare că nimic nu este la fel ca anii trecuţi, în weekend zeci de tineri aleg să vină în staţiunea tineretului.

Cei care au ajuns în această perioadă aici, au găsit cazare în Costinești la pensiuni. Pe plaja Costinești abia acum încep lucrările de amenajare.

Și din punct de vedere al ospitalității stă bine întreaga zona. Cherhanalele şi restaurantele din stațiune s-au deschis mult mai devreme aşa că după o plimbare pe plajă puteţi mânca preparate din peşte din Marea Neagră. Autorităţile din Costineşti recunosc că este pentru prima dată când primesc turişti atât de devreme.

În altă ordine de idei, turiștii care vor să meargă în această perioadă pe plaja Costinești, pe lângă faptul că vor trebui să plătească taxa de pod de la Fetești, vor găsi toate condițiile propice pentru o vacantă de vis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *