Local

Plaja Purcica a devenit cel mai căutat loc din Iași. Abia săptămâna viitoare se mai găsesc locuri pentru rezervare. Niciodată nămolul și apa sulfuroasă de aici nu au fost atât de căutate

Publicat: 01 iul. 2020
Plaja Purcica a devenit cel mai căutat loc din Iași, cei care sună pentru rezervare fiind programați abia la distanță de o săptămână
Plaja Purcica a devenit cel mai căutat loc din Iași, iar cei care sună pentru rezervare sunt programați abia peste o săptămână

Plaja Purcica a devenit cel mai căutat loc din Iași în perioada pandemiei COVID-19. Pentru a prinde un loc pe plaja femeilor din Nicolina, unde se află nămolul și apa sulfuroasă, acestea trebuie să sune pentru rezervare cu aproape o săptămână înainte

Plaja Purcica a devenit poate cel mai căutat loc din Iași în această perioadă. Femeile se îngrămădesc să țîși facă rezervare pentru nămolul și apa sulfuroasă din Nicolina, iar locurile au fost ocupate atât de repede încât cei care sună astăzi pentru o programare pot găsi liber abia săptămâna viitoare. Numărul de 150 de locuri destinat femeilor pare să fie insuficient pentru solicitările venite din partea ieșencelor în această perioadă de vară. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor, autoritățile din Primăria Iași impun un program de funcționare în două ture la Plaja Purcica din zona Nicolina, iar rezervările vor putea fi făcute în același mod.

„Intenționăm să modificăm programul de funcționare a plajei Nicolina în sensul că vor fi două ture, una până la ora 13:00, după care va urma un program de curățenie și dezinfecție, iar la ora 13:30 va începe a doua tură, cea de după-amiază. Facem acest lucru din cauza numărului limitat de locuri, fiind multe solicitări din partea femeilor. La bărbați nu avem probleme, dar la femei numărul de solicitări este mult mai mare, la fiecare existând câte 150 de locuri”, a explicat Radu Grigoraș, director Direcția Exploatare Patrimoniu din cadrul Primăriei Iași.

Ieșenii care nu preiau rezervarea pierd locul

Pentru rezervarea unui șezlong sau a unui loc la Plaja Purcica, pentru a te bucura de nămol și apa sulfuroasă, sau la una din bazele de agrement ale Primăriei Iași, se sună la telefoanele puse la dispoziție de fiecare bază în parte. Pentru că au existat situații neplăcute când, din cauza rezervărilor neonorate, mobilierul urban sau locurile de la bazele de agrement au rămas nefolosite în ciuda numeroșilor curioși, ieșenii care nu vor prelua rezervarea până la ora 9:30 a zilei în curs vor pierde locul.

„Dorim să facem în așa fel încât rezervările să poată fi preluate până la ora 9:30 în cazul piscinelor de la Ciric și a ștrandului. S-a constatat în repetate rânduri faptul că au fost persoane care au rezervat un loc și au venit abia la ora 15-16, iar în tot acest timp spațiul a rămas nefolosit. Nu se plătește un avans, iar cine nu se prezintă până la ora 9:30 va pierde rezervarea”, a mai explicat Radu Grigoraș, directorul Direcției Exploatare Patrimoniu din cadrul Primăriei Iași.

Cum se rezervă locurile la Ștrand, Purcica și Ciric

Redeschiderea bazei de agrement Ciric, a Ștrandului Municipal și a plajei Nicolina s-a făcut în condiții stricte de igienă și protecție sanitară la mijlocul lunii iunie. Pentru evitarea aglomerației la bazele de agrement ale Primăriei Iași, ieșenii pot face rezervare telefonică: Ștrandul Municipal – 0786.474.502; Baza de agrement Ciric – Piscina mică – 0786.474.513; Baza de agrement Ciric – Piscina mare – 0786.474.514; Plaja Nicolina – 0786.474.519.





Comentarii
  • Dle Chirica bugetarul bogat poate isi va permite marea primarie ieseana sa faca ceva cu cloaca de purcica..sa investeasca sa faca frumos nu ca in cocina de porci…si daca mai raman vreo doua roabe de nisip sa puna si la piscina Ciric unde stai cu spatele pe pietre…scump nisipul! Lasa ma ca merge asa! Sau e spaga inexistenta! Tara voastra! Tatuci imunizati!

Adauga un comentariu