National

Plangere penala pe numele fostului ministru Ghinea

Publicat: 28 oct. 2016
1

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, a anuntat vineri ca intentioneaza sa-l actioneze in justitie „pentru incompetenta” pe Cristian Ghinea, aflat pana recent la conducerea aceluiasi minister.

Teodorovici, in prezent senator PSD, a explicat, la o dezbatere despre politica de coeziune a UE, de ce crede ca la minister s-a facut abuz in servciu.

„Sunt miliarde de euro cheltuieli facute, adica lucrarile executate pe acele proiecte de infrastructura mare, pe faza a doua a lor. Facturile nu pot fi depuse pentru ca MF-ul (Ministerul de Finante – n.red.) nu da inca OK-ul, iar constructorii stau cu facturile in casa pentru ca, daca le arunca spre decontare, se incarca si cu TVA.

Deci este o magarie nesimtita, este un abuz clar in serviciu pentru ceea ce se face astazi. Am dovezi in acest sens”, a aratat Teodorovici.

Senatorul a spus ca despre aceasta situatie i-a vorbit zilele trecute si premierului Dacian Ciolos.

„Este o situatie pe care i-am descris-o si domnului prim-ministru zilele trecute la o intalnire. (…) Eu am de gand ca fac in zilele urmatoare, in mod oficial, scris exact acest mecanism, pentru ca este o prima piesa la dosarul penal care se va instrumenta. Imi pare rau pentru dansii, dar cred ca dl Ghinea va fi primul ministru care va avea definit un astfel de dosar pe incompetenta”, a afirmat Teodorovici.

Daca ar mai fi in Guvern, Teodorovici a aratat ca ar merge, intre altele, pe externalizarea masiva a serviciilor din ministere, „pentru ca sunt mii de functionari care nu fac nimic”.
Adauga un comentariu