Actualitate

Plângere penală pentru primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR)! Este acuzat că şi-ar fi falsificat CV-ul!

Publicat: 15 iun. 2021
Allen Coliban, primar al Brașovului

Allen Coliban, edilul USR-ist din Braşov a ajuns din nou în atenţia publică după ce există o plângere penală împotriva acestuia. Conform presei locale, primarul este acuzat că şi-a falsificat CV-ul scriind mai multe informaţii neconforme cu realitatea.

Așadar, primarul a scris faptul că a absolvit studiile unei facultăţi dar în realitate acesta ar fi fost exmatriculat din unitatea de învăţământ superior. Nu este primul scandal în care este implicat Allen Coliban, după ce a decis să asfalteze o stradă peste care se trăsese deja marcaje rutiere.

Allen Coliban are plângere penală pe numele lui fiind acuzat că şi-a falsificat CV-ul

Conform presei locale se pare că pe numele lui Allen Coliban, primarul USR din Braşov, există o plângere penală. Reclamantul consideră că primarul şi-a falsificat CV-ul. Astfel spus, edilul şi-a trecut în CV faptul că a absolvit cursurile unei facultăţi. În realitate lucrurile par să stea total invers. Primarul ar fi fost exmatriculat. Plângerea penală vizează mai multe fapte ilegale printre care și fals în declarații, falsificarea documentelor electorale dar și uz de fals:

Împotriva numitului Coliban Allen, primar al Municipiului Brașov, cu sediul în Brașov, B-dul Eroilor nr. 8, județ Brașov,

Pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal;
  • falsificarea documentelor electorale, faptă prevăzută și pedepsită de art. 391 Cod Penal;
  • uz de fals, faptă prevăzută și pedepsită de art. 323 Cod Penal;

toate aceste infracțiuni aflate în concurs, cu aplicarea dispozițiilor art. 38 Cod penal.

 

Coliban Allen a scris falsuri la depunerea candidaturii pentru parlamentare și alegerile locale

Altfel spus, în plângerea penală se arată faptul că Allen Coliban a falsificat CV-ul și a făcut declarații mincinoase în momentul în care acesta a candidat, din partea USR, la parlamentare dar și la alegerile locale din Brașov:

În fapt, susnumitul Coliban Allen a parcurs două cicluri electorale, în calitate de candidat al Uniunii Salvați România (USR), astfel:

  • În anul 2016, candidat al USR pentru Senatul României, proces electoral în urma căruia a obținut un mandat de senator, mandat exercitat până în luna octombrie 2020
  • În anul 2020, candidat al Alianței USR — Plus pentru Primăria municipiului Brașov, proces electoral în urmă căruia a obținut mandatul de primar al municipiului Brașov.

Ambele mandate privind exercitarea unei funcții publice au fost validate de către autoritățile competente, respectiv Parlamentul României, în anul 2016, Judecătoria Brașov, în anul 2020.

Cu ocazia depunerii ambelor candidaturi pentru înscrierea în cele două procese electorale, numitul Coliban Allen a depus documente scrise — Curriculum Vitae (CV) prin care menționa în mod expres că este absolvent A DOUĂ UNIVERSITĂȚI, mai exact că a absolvit DOUĂ FACULTĂȚI, cea de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București, cu durata de 5 ani, respectiv Facultatea de Management din cadrul Universității Transilvania Brașov.

Coliban Allen a afirmat în repetate rânduri că este inginer IT

Ceea ce i se mai impută primarului este și faptul că în mai multe dezbateri publice, acesta  și-a arătat competențele digitale spunând că este inginer IT. Acest lucru ar fi în neconcordanță cu situația reală în care se află edilul, susține inițiatorul plângerii penale:

De foarte multe ori, în dezbaterile publice, Coliban Allen a făcut afirmația că este „inginer IT”, că a exercitat această profesie timp de 10 ani, afirmție bazată, la rândul ei, pe susținerea acestuia că ar fi absolvit Facultatea de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București.

Mai mult, cu ocazia depunerii documentelor necesare validării mandatului de senator în cadrul Parlamentului României, în luna decembrie 2016, pentru evidențele de personal ale acestei instituții, numitul Coliban Allen a depus din nou un CV în care afirma expresis verbis că este „inginer IT” că a absolvit Facultatea de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București.

De altfel, cu ocazia completării PENTRU AMBELE procese electorale, numitul Coliban Allen a depus și semnat personal documentul intitulat „Declarație de acceptare a candidaturii”, documente în care, din nou, afirmă expresis verbis că este inginer absolvent al Facultății de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București. Aceste două declaraţii, conţinând semnătura olografă în original a numitului Coliban Allen, se află în evidențele Biroului Electoral Central – 2016, respectiv Biroul Electoral al municiupului Brașov — 2020.

Mai multe cadre universitare l-au contrazis pe Coliban Allen

Conform aceleași plângeri penale se pare că mai multe cadre universitare l-au contrazis pe Coliban Allen în momentul în care acesta afirma că a absolvit Facultatea de Automatizări și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București:

În luna octombrie 2020, cu ocazia validării numitului Coliban Allen în funcția de primar al municipiului Brașov o parte din mass-media a preluat informația potrivit căreia susținerea numitului Coliban Allen că a absolvit Facultatea de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București este falsă, în realitate, Coliban Allen nefinalizând studiile acestei universități.

Mai mult, două cadre universitare, respectiv prodecanul Facultății de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București — domnul profesor Ciprian Dobre și domnul profesor conferențiar Traian Rebedea, din cadrul aceleiași instituții de învățământ superior, au formulat declarații publice pe mai multe canale media, dar mai ales au atașat DOCUMENTE (foi matricole, declarații, adresă, etc.), declarații, documente din care REZULTĂ FĂRĂ ECHIVOC faptul că numitul Coliban Allen nu numai că nu a finalizat studiile acestei facultăți, DECI NU A ABSOLVIT această facultate, ba dimpotrivă, chiar A FOST EXMATRICULAT.

Documentele prezentate de cele două cadre universitare demonstrează fără echivoc trei situații:

Faptul că numitul Coliban Allen nu a susținut examenele de licență, nu a obținut diploma de absolvent al Facultăţii de Automatizări Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnice București.
Faptul că numitul Coliban Allen nu a finalizat nici măcar toți anii de studii (cinci ani), datorită unor restanțe acumulate pe parcursul anilor III, IV de studii.

Pentru necontinuarea, nefinalizarea celor cinci ani de studii, numitul Coliban Allen a fost exmatriculat, conform Deciziei nr. 177 din 19.03.2009, emisă de Facultatea de Automatizări Calculatoare din cadrul Universității Politehnice București.

La Brașov, primarul a asfaltat o stradă după ce în urmă cu o lună a trasat marcajele

Presa locală alocă spaţii generoase pentru a exemplifica cum merge aşa spusa reformă USR-PLUS de la Brașov. Vorbim despre faptul că primarul Allen Coliban dă dovadă de o proastă gestionare a resurselor bugetare ale municipiului Brașov, iar asta a stârnit furia românilor care l-au votat.

„Ultima tâmpenie a administrației Coliban este turnarea de covoare asfaltice pe strada Mureșenilor. Asta la un interval de nici o lună, când pe aceeași stradă se trasaseră macajele rutiere… Dar, nu e bai, terminăm cu asfaltarea și mai vopsim încă o dată strada cu noi marcaje rutiere”, scrie newsbv.ro.

Comentarii
  • Tipic #rezist ! Academicieni pe hartie, absolventi de studii post-liceale (si unii nici macar atat) in realitate, atunci cand ii iei la bani marunti.

Adauga un comentariu