Remedii naturiste

Planta care mentine plamanii sanatosi si te scapa de tuse

Publicat: 27 nov. 2014
7
Iedera medicinala este o substanta naturala folosita in tratarea tusei. Efectele binefacatoare ale extractului uscat din frunze de iedera sunt dovedite stiintific. Substantele active pe care le contine iedera – numite saponine – sunt in mod constant cercetate si verificate prin noi studii. Spre exemplu, extractul patentat de iedera EA 575 – care poate fi comparat cu o amprenta digitala – este certificat pentru eficienta si siguranta sa in tratamentul tusei. Potrivit ghidurilor terapeutice, extractul uscat din frunze de iedera poate fi utilizat atat in formele acute de tuse, cat si in bolile inflamatorii bronsice cronice insotite de tuse. Acest medicament obtinut din iedera este bine tolerat si poate fi administrat atat copiilor (de la varste de sub 1 an), cat si adultilor, potrivit doctorulzilei.ro.

Unghiile de la picioare, „barometru” pentru cancerul pulmonar 

Extractul din frunze de iedera are capacitatea de a trata eficient episoadele de tuse datorita saponinelor – acele substante cu proprietati pneumo-active. Saponinele au urmatoarele efecte binefacatoare asupra tractului respirator:
1. efect antiinflamator – agentii patogeni (virusuri, bacterii) sunt principalii factori care provoaca inflamarea mucoasei respiratorii; saponinele actioneaza impotriva agentilor patogeni, inhiband procesul inflamator;
2. lichefiaza mucusul – saponinele lichefiaza mucusul din bronhii, care poate fi eliminat mai usor prin tuse;
3. calmeaza tusea – pe masura ce mucusul se elimina, tusea se calmeaza si dispare treptat;
4. usureaza respiratia – datorita efectului de relaxare a musculaturii bronsice, caile aeriene ingustate se dilata si puteti respira din nou mai usor.

UIMITOR: Usturoiul previne cancerul la plamani si reduce riscul tumorilor 

Iedera medicinala este folosita in tratamentul bolilor de plamani inca din Antichitate. Hippocrate, parintele medicinei, este printre primii care au recunoscut efectele binefacatoare ale iederei. Dar abia in secolul al XIX-lea, un medic din sudul Frantei a introdus aceasta planta in tratamentul curent al tusei. Medicul francez a observat cum copiii care obisnuiau sa bea lapte din vase facute din lemn de iedera nu sufereau de tuse. El a descoperit ca substantele active din iedera treceau in lapte si astfel copiii erau feriti de tuse.
In fitomedicina moderna, iedera este utilizata ca medicament pentru tratamentul eficient al tusei. In prezent, extractul uscat din frunze de iedera este inclus in compozitia multor preparate farmaceutice, indicate atat copiilor, cat si adultilor. Compozitia exacta si prepararea unui extract de iedera poate avea influenta asupra eficacitatii sale.
Adauga un comentariu