Sanatate

Planta care topește chisturile ovariene! Tratamente naturiste ce ameliorează durerile abdominale

Publicat: 21 iun. 2022
o persoana ce isi tine mainile pe abdomen de durere
O plantă care topește chisturile ovariene este trifoiul roșu sau păpădia

Păpădia, trifoiul roșu sau mlădițele de zmeur sunt plantele care topesc chisturile ovariene. Acestea au un efect benefic asupra sistemului endocrin și ameliorează simptomele. Pentru reducerea durerilor, puteți apela la urzica vie, năpraznic sau muguri de plop.

În cazul în care vă confruntați cu sângerări, greață, vărsături sau febră trebuie să consultați de urgență medicul specialist. De cele mai multe ori, chisturile trec de la sine, însă în anumite cazuri trebuie să administrați un tratament medicamentos. 

Planta care topește chisturile ovariene

Chisturile ovariene sunt întâlnite cu precădere la femeile fertile. De obicei, acestea dispar de la sine, însă pentru a ameliora simptomele puteți opta pentru un tratament naturist. Cele ma multe dintre ele sunt bazate pe plante și nu produc efecte adverse organismului. Astfel, o plantă care topește chisturile este păpădia. Aceasta poate fi servită sub formă de ceai sau se pot consuma frunzele plantei mărunțite în salate. Băutura este un puternic detoxifiant hepatic ce acționează indirect asupra afecțiunii. O altă plantă benefică este trifoiul roșu. Poate ajuta la reglarea secreției hormonilor feminini și menține echilibrul axului endocrin. Se recomandă o cană de ceai pe zi, dimineața. Acesta se prepară dintr-o cană de apă fierbinte și o linguriță de plantă uscată sau proaspătă. Se va lăsa timp de 10 minute la infuzat, apoi se poate îndulci cu miere. 

Pentru a ameliora durerile, urzica vie, sânzâienele, cimbrișorul, traista-ciobanului și iarba-mare sunt indicate deoarece au efect antiinflamator. Plantele se pot consuma sub formă de ceai, tincturi sau pulbere. Același efect îl are infuzia de mentă, zmeur sau romaniță. Acestea se pot bea dimineața sau seara, înainte de culcare. O altă băutură minune este ceaiul de salvie. Tratamentul este recomandat timp de trei luni de zile pentru a avea rezultate optime. Remediul naturist are efecte benefice asupra întregului organism. Planta combate infecțiile, are proprietăți antiseptice și contribuie la menținerea echilibrului endocrin.

Când este momentul să mergi la medicul specialist

De cele mai multe ori, chisturile ovariene nu produc simptome și sunt inofensive. Mai mult de atât, dispar de la sine fără tratament și pot fi descoperite doar la un consult ginecologic. Totuși, dacă sunt de mari dimensiuni, pacienta poate avea câteva semne ce indică prezența acestora. Cele mai frecvente simptome la care trebuie să fiți atente sunt senzația de presiune abdominală, dureri în partea dreaptă sau stângă, dereglări menstruale și sindrom premenstrual. Totodată, unele persoane pot prezenta tulburări ale rinichilor, dacă chistul ovarian apasă pe ureter. În cazul în care acesta se va rupe, poate apărea o senzație de frig, greață, febră, durere ascuțită ce apare brusc și o senzație de slăbiciune. Când observați astfel de simptome trebuie să vă prezentați de urgență la medicul specialist. 

De asemenea, un chist ovarian ce se rupe poate duce la o sângerare severă sau minoră. Ruptura acestuia este o complicație și se întâmplă de obicei când este de dimensiuni mari. Tratamentul medicamentos se prescrie în cazul în care chistul este de mari dimensiuni și este însoțit de simptome. Acesta presupune administrarea unor anticoncepționale. Se poate indica și cel chirurgical în anumite situații precum: chistul are caracter malign, cauzează durere, este de dimensiuni mari sau nu se micșorează după monitorizare.  

O plantă care topește chisturile ovariene este trifoiul roșu sau păpădia. Remediile sunt indicate doar în cazul în care medicul specialist v-a recomandat.
Adauga un comentariu