Plante medicinale

Planta condimentata care poate imbunatati memoria

Publicat: 20 feb. 2019

Rozmarinul protejeaza creierul de daune si de imbatranire. Unele pierderi de memorie sunt considerate o parte normala a imbatranirii. Rozmarinul protejeaza creierul intr-o varietate de moduri pentru a minimiza daunele si pentru a incetini rata de imbatranire a celulelor creierului. Acesta creste fluxul de sange catre creier, care, la randul sau, furnizeaza creierului mai mult oxigen si mai multi nutrienti.

Rozmarinul contine acid carnosic, care lupta impotriva radicalilor liberi la nivelul creierului. Contine acizi naturali care ajuta la protejarea celulelor corpului si a ADN-ului de deteriorarea provocata de radicalii liberi. Compusii din planta de rozmarin impiedica descompunerea acetilcolinei, care este o substanta chimica ce face celulele creierului responsabile pentru memorie si rationament sa comunice unele cu celelalte.

A fost realizat un studiu despre rozmarin, in care 2 grupuri de oameni au primit ulei esential de rozmarin. Un total de 66 de persoane a fost implicat in acest studiu. Acestea au fost repartizate aleatoriu in doua camere, una parfumata cu rozmarin si cealalta fara parfum. Rezultatele au fost remarcabile: oamenii au avut sanse de 60-75% sa-si aminteasca diferite lucruri in camera parfumata cu rozmarin, in comparatie cu persoanele care au fost in cealalta camera.

Exista multe modalitati diferite prin care poti sa imbunatatesti memoria cu rozmarin. Pune trei-patru picaturi de ulei esential de rozmarin pe o bucata de tesut si lasa mirosul sa se evapore in aer. Alte utilizari si beneficii ale uleiului esential de rozmarin includ:

– tratamentul artritei si al inflamatiei;
– calmarea stomacului si ameliorarea durerii cauzate de indigestie si crampe menstruale;
– reducerea anxietatii, imbunatatirea starii de spirit;
– eliminarea matretii si a caderii parului;
– protectia impotriva deteriorarii ADN-ului;
– imbunatatirea circulatiei;
– detoxifierea ficatului;
– efecte calmante;
– efect analgezic;
– calmarea durerilor de cap;
– tonic pentru par si piele;
– stimularea sistemului imunitar;
– prevenirea cancerului. sursa: eva.ro

R.T.
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit