Plante medicinale

Planta cu un puternic efect antitumoral

Publicat: 22 apr. 2019
7

Printre plantele anticancerigene recomandate de marii savanti botanisti se numara si Limba-boului (Anchusa officinalis). Compusi specifici identificati sub numele de consolidina, alantoina, substante minerale, mucilagii, acizi. Anchusa officinalis, în limbaj popular miruta sau limba- boului, este considerata contaminant al culturilor de lucerna. Se gaseste prin pasuni, fanete uscate, pe marginea semanaturilor, padurilor, drumurilor, de la campie pana în regiunea montana. Este cultivata uneori în gradini.

Planta poate ajunge pana la înaltimi de 1 metru. Este acoperita cu perisori aspri, frunzele sunt ascutite la varf, iar florile hermafrodite sunt de culoare albastra sau roz. Lastarii tineri, florile si frunzele sunt comestibile, avand gustul asemanator cu cel al spanacului. Administrata intern, planta limba-boului împiedica proliferarea diferitelor forme de cancer, împiedica sclerozarea tesuturilor si aparitia uzurii premature a organismului.

Specialistii au vazut efectele exceptionale ale acestei plante chiar pe pacienti umani, care au folosit un remediu preparat din frunzele ei pentru tratarea unui cancer genital. Cum se prepara: Se recolteaza un kilogram si jumatate de planta întreaga – radacina, tulpina, frunze si flori. Planta se recolteaza în intervalul mai-septembrie. Cat este proaspata, se îndeparteaza partile uscate, se spala radacinile, apoi se da prin masina de tocat. Peste aceasta cantitate de planta se adauga 3 litri de vin rosu natural si 2 kilograme si 200 de grame de miere de salcam, dupa care întreaga compozitie se amesteca foarte bine cu o lingura de lemn. Se lasa vreme de 5-7 zile la macerat, într-un recipient bine acoperit, asezat într-un loc întunecos, dupa care se filtreaza.  În primele cinci zile se ia 1 lingurita de preparat, cu doua ore înainte de fiecare masa, de 3 ori pe zi. Dupa aceste cinci zile se ia tot cate 1 lingurita, însa cu o ora înainte de masa, continuandu-se astfel tratamentul, vreme de 2 luni de zile.
 

Adauga un comentariu