WoW!

Plante bune dacă ai tensiune mare. Cu ce o normalizezi

Publicat: 10 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plante bune dacă ai tensiune mare. Cu ce o normalizezi
Mai jos găsești cele mai la îndemână plante pentru scăderea tensiunii arteriale

Dacă ai fost diagnosticat cu hipertensiune ori simţi adesea durere la ceafă, înseamnă că ar trebui să urmezi un tratament de specialitate. Înainte însă de a-l cumpăra, foloseşte nişte plante în caz de tensiune mare. E mult mai simplu şi mai la îndemână să apelezi prima dată la farmacia naturii.

Multe plante şi arbuşti au efecte benefice când e vorba de reglarea tensiunii arteriale. Bineînţeles, le poţi folosi şi în scop preventiv, iar ca obicei de viaţă să adopţi dieta cardiologilor. Aceasta constă, de fapt, în alimentaţie sănătoasă, exerciții fizice şi gândire pozitivă.

Tensiune mare – Plante cu care diminuezi efectele negative

Tensiunea se măreşte din diverse cauze. Eşti obosit, stresat, te enervezi, ai făcut multă mişcare fizică, ai o predispoziţie genetică, nu respecţi alimentaţia sănătoasă. Hipertensiunea este o boală cronică. Nu o poţi vindeca, dar o poţi ţine sub control. În cazul în care nu ai grijă de tine, poţi ajunge la tratament medicamentos, întrucât vasele de sânge vor fi afectate. Uite câteva plante care pot scădea o tensiune mare.

Ciuboțica-cucului

Se spune că această floare primăvăratică este un tonic cardiac. Are puterea de a regla circulaţia de la nivelul inimii, dar şi al creierului. Mai mult, are efecte benefice atât în caz de hipotensiune, cât şi de hipertensiune. Nu trebuie decât să bei o infuzie din plantă de două-trei ori pe zi. Ai nevoie de o cană de apă clocotită, pe care să o torni peste o linguriţă de flori mărunţite.

Cătina

Cătina este excelentă mai ales pentru întărirea sistemului imunitar. Ştiai, spre exemplu, că de la cătină, aproape toate componentele pot fi utilizate? Este vorba despre fructe, scoarţă şi frunze, pentru că sunt bogate în minerale şi vitamine. Cătina este recomandată mai ales persoanelor care au hipertensiune arterială sau angină pectorală dureroasă. Bun pentru aşa ceva este şi sucul din bobitele de cătină. Nu trebuie decât să le presezi, iar zeama obţinută să o depozitezi într-un loc răcoros, pentru numai câteva zile. Apoi poţi lua zilnic câteva linguri din el, înainte de masă ori cu puţin timp înainte de tratamentul obişnuit.

Hibiscus

Hibiscusul este plantă care colorează în roşu, adesea, ceaiurile la plic. Din câte se pare, dacă bei 2-3 căni de ceai de hibiscus zilnic, poţi să îţi scazi tensiunea arterială sistolica. Motivul este dat de faptul că planta conţine flavonoide şi polifenoli.

Sfeclă roşie

Stoarce sfecla roşie şi bea câte un pahar în fiecare zi. Este eficient împotriva creşterii tensiunii arteriale. Se spune că poate scădea tensiunea după circa o oră. Totul datorită nitriţilor din sfecla. Atenţie însă la cantitate. O doză prea mare de nitriţi poate fi un pericol pentru sănătate.

Dafin

Frunzele de dafin le folosim pentru marinarea şi frăgezirea cărnii şi pentru tocăniţă. Ştiai însă că sunt bune şi pentru a scădea tensiunea? Nu trebuie decât să-ţi prepari un ceai din apă clocotită şi 2 frunze de dafin. Lasă la infuzat în jur de 10 minute. Bea câte o cană de ceai de dafin de patru ori pe zi.

Suc de ceapă

Important este să consumi ceapă uscat, nu ceapă verde. Pe această din urmă însă o poţi include în diverse salate, cu spanac, roşii şi castraveţi. Se spune că e bine să bei sucul de la o ceapă medie, proaspăt stors, în fiecare zi, timp de două săptămâni. Amestecă sucul cu o linguriţă de miere. Ar fi benefic pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, pentru reglarea tensiunii arteriale, dar şi împotriva depunerii de lipide pe pereţii arterelor.

Adauga un comentariu