Actualitate

Plante care au puteri magice. Pot alunga duhurile rele ori atrag dragostea și prosperitatea

Publicat: 14 ian. 2021
plante care au puteri magice
Multe plante ale căror puteri miraculoase au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri sunt folosite pentru alungarea duhurilor rele

Există anumite plante care au puteri magice, iar efectele lor au întărit credințele și superstițiile persoanelor care le-au folosit. Dacă unele sunt foarte cunoscute și folosite la scară largă, altele sunt învăluite într-o aură de mister. Iar efectele acestora sunt cunoscute de puține persoane, informațiile cu privire la ele fiind transmise din mamă în fiică…

Ți se poate întâmpla de multe ori să simţi că nu ai noroc în dragoste ori că relația scârție oricât te-ai strădui. Alteori, indiferent ce fapte bune ai face sau oricât de atent ai fi, totul îți merge pe dos. Ba chiar simți că eşti bântuit şi înconjurat de energii negative. În astfel de situații ar putea fi de ajutor tocmai anumite plante ale căror puteri miraculoase au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri.

Cele mai cunoscute plante care au puteri magice

În cele ce urmează vă prezentăm câteva astfel de plante despre care, de-a lungul timpului, s-au țesut fel de fel de povești. Fie că sunt considerate plante de leac ori, de-a dreptul, plante magice, folosirea lor a întărit credința celor care le-au folosit.

femeie care face descantec cu busuioc
Busuiocul este folosit de către femeile care vor să-și găsească marea iubire

De departe, una dintre plantele considerate printre cele mai puternice este considerat busuiocul. Acesta te apără de blesteme și de farmece, este folosit și de către femeile care vor să înlăture farmecele dragostei și să-și găsească marea iubire. Mai mult, el protejează familia și este ste folosit în numeroase descântece.

Îndeaproape îi urmează usturoiul, care a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru alungarea răului. Se crede că duhurile rele și necurate, da și strigoii fug de mirosul său puternic. Altă plantă care alungă duhurile rele este leușteanul. Acesta este pus la icoane, mai ales în preajma Rusaliilor, pentru a alunga ielele și răul.

Despre lavandă se spune că înlătură problemele legate de dragoste, fertilitate și căsătorie. Iar lucerna îndepărtează ghinionul legat de situația financiară, de sănătate și dragoste. Și sunătoarea are puterea de a ne apăra de duhurile rele și oferă liniște celor care o au în casă.

Ritualuri cu plante magice

Sânzienele sau drăgaicele sunt considerate printre cele mai puternice plante magice. Trebuie culese de anumite persoane și într-un anumit moment și pot dezlega orice blestem sau farmec făcut pentru cel care se spală apa în care s-au pus sânziene. Se mai spune despre această plantă că are puterea de a prezice viitorul.

O altă plantă cu puteri deosebite este mătrăguna, care și ea poate prevesti viitorul. Aceasta face parte din cultura populară românească, fiind legată de vrăjitorie, farmece și duhuri rele. Mătrăguna se culege descântată, înainte de Rusalii, atunci când este lună plină. Planta respectivă poate provoca halucinații sau chiar moartea dacă nu este folosită corect.

plantă de mătrăgună cu frunze și fructe
În cultura populară românească, mătrăguna este legată de vrăjitorie și farmece

Nu în ultimul rând, dafinul este recomandat pentru sănătate, prosperitate şi dragoste. Pentru aceasta, trebuie să pui sub haine, cât mai aproape de piele, şi sub lenjeria de pat frunze de dafin. Iar aceste frunze, sfinţite de preot, ţin la depărtare spiritele rele.

Așadar, există multe plante care au puteri magice, unele dintre acestea fiind folosite și ca leacuri pentru diverse boli și afecțiuni.

Comentarii
Adauga un comentariu