Plante medicinale

Plante care calmeaza durerile

Publicat: 29 iun. 2020
durere de cap
Plante care calmeaza durerile

Plante care calmeaza durerile. Pentru a alina durerile de zi cu zi, putem inlocui calmantele cu plante a caror eficienta este recunoscuta.

Durerile dentare: cuisoare

Cuisorul este de fapt un mugure de flori, cules inainte de maturitate si lasat sa se usuce la soare pentru a se rumeni. Antibacterian si analgezic, amelioreaza remarcabil durerea dentara datorita efectului puternic anestezic.

Folositi ca decoct. Puneti 5 cuisoare intr-o cana (25 cl de apa) de apa, fierbeti 3 minute si lasati sa se infuzeze 10 minute inainte de filtrare. Se utilizeaza direct in apa de gura, de 2 sau 3 ori pe zi. Daca durerea este cu adevarat grava, plasam un cuisor direct in gura pe partea sensibila si il lasam acolo aproximativ o ora. Evident, cuisorul nu vindeca cariilr, dar va poate permite sa calmati durerea cand nu puteti consulta un medic.

Plante care calmeaza durerile. Migrena: musetel

Musetelul este utilizat si pentru migrene. Este, fara indoiala, cea mai studiata planta si cea mai eficienta impotriva lor. Calorul este de asemenea util.

Aceste doua plante alcatuiesc un tratament de baza preventiv pentru bolnavii de migrena cronica. La un consum de una sau 2 cani pe zi continuu timp de cel putin 4 pana la 6 saptamani, acestea vor reduce atat frecventa de aparitie, cat si intensitatea atacurilor. Cand va aparea criza, vom pregati un litru de decoct, pentru a-l bea toata ziua pentru a reduce durerea. Aceste plante sunt foarte eficiente. Daca este o migrena foarte puternica, este dificil sa o tratezi fara medicamente.

Durere menstruala

Daca aveti o durere de burta in timpul menstruatiei, aceasta este ameliorata cu salvie, care are proprietati antispasmodice puternice, sub forma de decoct, in proportie de 2 sau 3 cani pe zi, incepand cu 4 sau 5 zile inainte de data preconizata a menstruatiei. Primele doua zile pot fi prelungite, daca este necesar, pentru a calma durerea.

Plante care calmeaza durerile. Artroza: curcuma

Osteoartrita este legata de inflamatia cronica a articulatiilor, destul de bine prevenita si usurata de turmeric, care calmeaza toate tipurile de inflamatie. Planta a fost chiar testata cu rezultate bune la persoanele care sufera de artrita. O alegem in pulbere sau in capsule (2×2 capsule de 250 mg, luati intotdeauna cu 10 minute inainte de masa).

Dar si: gheara diavolului are aceeasi eficacitate dovedita de mai multe studii asupra acestor dureri, dar este mai bine sa o luati la inceputul unei mese. Are tendinta de a irita stomacul, deoarece este un antiinflamator. Aceste doua tipuri de cure orale trebuie urmate pe termen lung, in mod ideal, 3 saptamani pana la o luna (o saptamana de pauza intre doua doze).

Adauga un comentariu