Remedii naturiste

Plante pentru o bila lenesa

Publicat: 16 dec. 2010
7
O „bila lenesa” este echivalentul termenului medical dischinezie biliara. Boala se manifesta printr-un complex de tulburari precum: dureri in hipocondrul drept (in dreapta, sub coaste), de intensitati variabile (de la simpla jena dureroasa pana la colici puternice), gust amar, greturi, varsaturi, balonari, permanente sau episodice.

Pe piata exista medicamente care te ajuta sa tratezi aceasta problema, care si ele au tot felul de plante in compozitie, dar exista si plante in stare naturala sau anumite produse din plante, care iti  pot usura viata. 


Cicoarea. 
Se poate folosi sub forma de salata preparata din frunze tinere sau ca infuzie obtinuta din 15 grame de frunze uscate la un litru de apa. Se consuma una – doua cani pe zi.

Anghinarea.
Se foloseste inainte de mesele principale, sub forma de infuzie obtinuta din doua lingurite de frunze la o cana de apa. Se beau doua cani pe zi.

Rostopasca.
 Are si actiune antispastica, se administreaza ca in­fuzie, preparata din trei grame de frunze uscate la o cana cu apa. Se bea in decursul unei zile.

Papadia.
 Se foloseste sub for­ma de infuzie preparata din doua lingurite de planta (intrea­ga) la o cana de apa; in total se beau doua – trei cani pe zi.

Si tincturile de plante pot ajuta
Tincturile au un efect benefic mult mai puternic decat alte forme de utilizare a plantelor medicinale – infuziile sau decocturile. Ele extrag si pastreaza mult mai bine principiile active terapeutic din plante. Exista preparate numai din tincturi, care sunt foarte eficiente in tratarea suferinzilor de dischinezie biliara: 1/2 lingura de tinctura de rostopasca, 1/2 lingura de tinctura de anghinare, o lingura tinctura de sovarv si 1/2 litru de apa. Se bea jumatate de pahar, pe stomacul gol, cu 15 minute inainte de masa. Remediul nu se tine in soare sau la caldura si se pregateste odata la doua zile. 

Maslinele, un leac potrivit
Uleiul de masline sare in ajutorul bilei lenese. Pentru a ajuta bila, trebuie sa inghiti in fiecare dimineata, timp de o luna, pe stomacul gol, o lingura cu ulei de masline. 
Adauga un comentariu