Sfatul medicului

Plante vindecatoare mentionate in Biblie, explicate de profesorul Ovidiu Bojor

Publicat: 12 mai 2019
7

Ovidiu Bojor, Doctor in Farmacie, membru de onoare al Academiei de stiinte Medicale din Romania, vorbeste despre beneficiile a doua dintre plantele mentionate in Biblie. Castanul si miezul de nuca au nemeroase beneficii, fiind foloste pentru tratarea diferitelor afectiuni.

Doctor in Farmacie, membru de onoare al Academiei de stiinte Medicale din Romania si al Academiei de stiinte si Arte din SUA, Ovidiu Bojor descrie in cartea „Plante si miresem Biblice. Hrana pentru suflet si trup“, capacitatea vindecatoare a plantelor mentionate in Biblie. 

Castanul. Castanul apare in parabola care indeamna la modestie, moderatie si umilinta. „Castani nu erau la marime ca ramurile lui. Nici un copac din gradina lui Dumnezeu nu se aseamana cu el la frumusete“, este textul biblic in care apare acest copac. Extractele apoase din frunzele de castan si tincture au actiune asupra centrilor respiratori, in special asupra centrilor tusei. „ Fructele coapte sau sub forma de piure se recomanda in tratarea afectiunilor cardiovasculare si renale. Se face o infuzie dintr-o lingura intr-o cana de apa si se bea de 2-3 ori pe zi. Scoarta copacului, datorita continutului ridicat de tanin, se recomanda in tratarea diareei. “, explica prof. Ovidiu Bojor.

Miezul de nuca Nucul este o prezenta nobila in tara Sfanta. „M-am coborat in tainica gradina a nucilor sa vad suvoiul apei la obarsii, si via s-o vad de-a odrasit si rodiile daca au dat in floare“ este textul care apare in Cantarea Cantarilor, un citat atribuit regelui Solomon. Nucul se foloseste ca antidiareic, antialergic sau impotriva colesterolului. „Pentru a trata afectiuni interne se face o infuzie dintr-o lingura de frunze. Se beau doua cani pe zi“, explica prof. Ovidiu Bojor. Specialistul mai spune ca miezul de nuca macinat, in amestec cu miere, este un energizant foarte bun. Pentru uzul extern se prepara un decoct de doua linguri de frunze la o cana de apa. Se aplica local sub forma de comprese pentru tratarea acneelor, eczemelor sau a psoriazisului. Se pot face si bai generale dintr-un decoct de frunze  (cca. 300 g) la 5 litri de apa, care se toarna in cada de baie. D.G.

Adauga un comentariu