Plante medicinale

Plantele care cresc rezistenta organismului la stres

Publicat: 08 nov. 2013
7

Plantele care cresc rezistenta organismului la stres
Un efect excelent in fortifierea organismului si cresterea rezistentei la stres il au si plantele medicinale. Iata cateva dintre acestea:
– Planta unghia-gaii (Astragalus Glycyphyllus) ajuta sistemul imunitar si creste capacitatea de adaptare a organismului la stres. Se recomanda 500 mg o data sau de doua ori pe zi.
– Radacina de lemn dulce este cea mai eficienta in reglarea productiei de cortizol si in acelasi timp contribuie la relaxarea si refacerea glandelor suprarenale, actionand impotriva eliberarii hormonilor de stres. Mod de preparare: macerat jumatate de lingurita la 200 ml de apa. Se beau 200 ml de macerat in cursul zilei.
– Ginsengul siberian
si ginsengul chinezesc imbunatatesc tonusul si functiunea glandelor suprarenale, ajutand la echilibrarea secretiilor hormonale, implicit a hormonilor de stres. Foarte multe studii efectuate de specialisti dovedesc ca ginsengul reprezinta o foarte buna protectie impotriva efectelor stresului fizic si mental. Atentie: Nu folositi ginseng chinezesc (panax) daca aveti tensiunea crescuta.

Adauga un comentariu