Stiinta

Plantele de apartament ne vor putea incarca dispozitivele mobile

Publicat: 03 mai 2016
5

Stiinta a avansat atat de mult incat poate utiliza procesul de fotosinteza al plantelor pentru a genera energie suficienta cat sa incarce dispozitivele mobile din locuinta. Este un motiv in plus sa iubim natura.

Aceasta tehnologie este dezvoltata in prezent de catre o companie startup din Europa, iar procesul presupune incarcarea dispozitivului mobil direct de la o planta la ghiveci.

Sistemul se numeste Bioo Lite, iar acesta colecteaza energia obtinuta de planta prin fotosinteza si o transforma in electricitate, cu ajutorul apei, pamantului si al unei plante de apartament.

Energia produsa de sistemul Bioo Lite este echivalenta cu incarcarea dispozitivului prin USB direct de la laptop sau desktop, potrivit dezvoltatorului. Bioo Lite poate efectua 3 cicluri de incarcare completa in decurs de 24 de ore.

Bioo Lite este, de fapt, o versiune compacta a tehnologiei Bioo, care utilizeaza panouri ingropate in pamant pentru a crea energie prin procesul natural al fotosintezei. Panouri mari pot fi ingropate in pamant, chiar sub recolte, iar panouri mai mici pot fi folosite pentru plantele in ghiveci.

Detaliile tehnice, pe care le regasim pe Indiegogo, nu sunt foarte clare, dar tehnologii asemanatoare sunt deja utilizate. Diagramele indica faptul ca sistemul Bioo genereaza energie prin procesarea microorganismelor eliminate de catre radacinile plantei. Procesul nu influenteaza cu nimic fotosinteza sau sanatatea plantei.

Echipa din spatele proiectului garanteaza ca utilizatorii vor putea incarca dispozitivele de trei ori pe zi, cu ajutorul sistemului Bioo, iar perioada de functionare este de 5 ani.

Cablul USB este creat astfel incat sa fie compatibil cu majoritatea dispozitivelor, iar in ceea ce priveste planta care trebuie folosita, acestia spun ca nu exista o regula. Orice planta poate fi folosita, mai putin cactusul, care nu va produce energie suficienta, din motive evidente.

Arkyne Technologies, compania care a dezvoltat sistemul Bioo Lite, vrea sa livreze primul produs inainte de luna decembrie. Cei care vor face precomenzi pe pagina Indiegogo vor obtine produsul la un pret special de 135 dolari.

Adauga un comentariu