Actualitate

Plantele de interior și umiditatea. Cum trebuie să le alegi și ce rol are fiecare

Publicat: 07 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Plantele de interior și umiditatea. Cum trebuie să le alegi și ce rol are fiecare
Cu ajutorul plantelor de interior puteți înfrumuseța casa, purificați aerul și reglați nivelul de umiditate

Plantele de interior și umiditatea. Acestea nu reprezintă doar elemente decorative, așa cum mulți oameni cred, ci au și un rol benefic. Pe lângă faptul că încântă privirea, unele plante îmbunătățesc microclimatul din case. Ele pot stabiliza nivelul de umiditate din aer și produc oxigen. De asemenea, pot purifica aerul din locuință de anumite toxine.

Oamenii de știință au constatat că petrecem aproape 85% din timp în interior. Așadar, fie în locuință, ori la serviciu sau când mergem la cumpărături nu suntem în aer liber. Așadar, petrecând atât de mult timp în astfel de spații, trebuie să ne gândim la ce fel de mediu ne expunem. Astfel, pentru a avea o viață sănătoasă, trebuie să menținem un nivel optim de umiditate. De asemenea, mediul trebuie să fie purificat de toxine, iar aceasta se poate face cu ajutorul plantelor de apartament.

Cu ajutorul unor astfel de plante se pot elimina elementele poluante din aer precum și toxinele. Iar în cazul în care mucegaiul și umiditatea sunt o problemă, trebuie să aveți anumite plante în locuință.

Plantele de interior și umiditatea

După cum se știe, un mediu umed este unul propice dezvoltării bacteriilor și mucegaiurilor. Iar acestea provoacă simptome precum tuse, strănut, infecții respiratorii și amețeli. Mai mult, mirosul de mucegai poate să ducă la indispoziție sau chiar la starea de depresie. Însă există plante de interior care au un rol important în reducerea umidității. Astfel, amintim cele mai importante cinci plante pe care ar trebui să le ai dacă umiditatea e crescută în casa ta.

1. Crinul Păcii sau Fericirea Femeilor. Unii oameni cred că această plantă aduce fericire și iubire în locuință. Crinul Păcii absoarbe umiditatea din aer și astfel creează un climat optim în casa ta. De asemenea, are capacitatea de a distruge sporii de mucegai.

2. Arborele de cafea. Există circa 60 specii de arbore de cafea. Acest arbust absoarbe foarte bine umiditatea și elimina un miros tropical atunci când înflorește. Trebuie ținut cont că necesită o udare regulată.

3. Mirtul este considerat un simbol al păcii. Această plantă restabilește un microclimat sănătos în locuința ta absorbind excesul de umiditate. Mai mult, este benefic pentru sănătate, având capacitatea de a ucide microbii din aer.

4. Dafinul a fost considerat, multă vreme, un simbol al gloriei și al măreției. Deoarece are origini în zona subtropicală, dafinul iubește aerul umed și umbra. Această plantă absoarbe foarte bine umiditatea din aer.

5. Lămâiul de apartament. Când înflorește, lămâiul umple aerul cu un miros superb de citrice. Totodată, acesta absoarbe umiditatea din aer. Mai mult, are frunzele pline de substanțe curative, care sterilizează spațiul din jur.

Plante care cresc nivelul de umiditate

Există însă și situația în care să avem în locuință un aer prea uscat, care nu face bine la sănătate. În această situație putem apela la anumite plante care ajută la creșterea nivelului de umiditate. Dintre acestea, cele mai potrivite pentru locuința ta ar fi:

1. Chiparosul fals. Este considerat un copac sacru în Japonia. Această plantă, care este veșnic verde, ne împrospătează casă, oferind un nivel optim de umiditate. De asemenea, se crede că această plantă ameliorează migrenele.

2. Sansevieria (Săbiuța sau Limba Soacrei) împrospătează aerul, îl purifică și oferă un plus de umiditate. De asemenea, produce o mare cantitate de oxigen și neutralizează vaporii nocivi produși de materiale sintetice.

3. Ficusul, probabil, este cel mai populară plantă de interior. Acesta oferă umiditate, eliberează mult oxigen și neutralizează toxinele și virușii. Iar pentru că are frunzele late, este un veritabil aspirator de praf.

4. Kalanchoe, o plantă originară din Madagascar, reprezintă cea mai bună soluție pentru spațiile cu mediu uscat. Umiditatea din frunzele sale ajută la reglarea climatului din apartament. Nu are nevoie de multă apă, dar trebuie ferită de razele soarelui.

Plantele de interior și umiditatea. Așadar, iată câte beneficii puteți avea de pe urma plantelor de apartament. Cu ajutorul lor puteți înfrumuseța casa, purificați aerul

Adauga un comentariu