Actualitate

Planul ascuns al presedintelui Klaus Iohannis: ”NU este constitutional”

Publicat: 20 mai 2018
1

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, a declarat, pentru MEDIAFAX, ca daca Viorica Dancila va fi suspendata din functie, dupa 45 de zile Guvernul va fi dizolvat, fiind vorba despre o ”revocare atipica, ascunsa” a premierului.

”Daca (premierul Viorica Dancala -n.r.) ar fi suspendata din functie si nu se intoarce in 45 de zile, adica nu se rezolva procesul penal in 45 de zile, urmarirea penala, daca nu se da o solutie care sa spuna ori ca e alba ori ca e neagra, ea ramane suspendata. Adica dupa 45 de zile nu mai este guvern”, a declarat fostul presedinte al Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, explicand ce se poate intampla daca, in urma unei eventuale puneri in miscare a unei actiuni penale impotriva premierului, presedintele Klaus Iohannis o va suspenda pe Viorica Dancila.

Liderul comunitatii evreiesti din Iasi, despre liderul PNL, Ludovic Orban: "Nu e normal ce face… E un RAZBOI declansat"

El a precizat ca, potrivit Constitutiei, daca premierul este in imposibilitatea de a-si exercita mandatul mai mult de 45 de zile, Guvernul se dizolva.
”Ar fi un lucru atipic, anormal. Nu e chiar constitutionala chestia asta, pentru ca avem text care spune ca presedintele nu-l poate revoca pe primul ministru. Asta ar insemna ca daca il suspenda si sa implinesc 45 de zile si nu se poate intoarce in functie, ar fi practic o revocare, ceea ce Constitutia nu permite. Din 2003 este text clar, un text cat se poate de ritos care spune – presedintele nu-l poate revoca pe primul ministru. Asta ar fi o revocare atipica, o revocare ascunsa. Nu-mi imaginez cum ar putea sa se intample acest lucru”, a adaugat Zegrean, informeaza Mediafax.

Liviu Dragnea, atac extrem la adresa presedintelui Romaniei: "Iohannis practica santaj impotriva premierului"

El a reamintit ca atunci cand a fost redactata actuala Constitutie nu a fost prevazuta si o astfel de situatie.
”Nimeni nu s-a gandit la suspendarea si a premierului, sa incheie astfel mandatul unui guvern. Eu am fost acolo cand s-a scris Constitutia si nimeni nu a avut in vedere aceasta modalitate de incetare a mandatuluio, de revocare, ori textul de la articolul 107 este cat se poate de clar – presedintele nu il poate revoca. Asta inseamna ca in nicio situatie si sub nicio vorba. Nu stiu ce sa zic, e complicat. Din nou va fi pusa Curtea Constitutionala, daca s-ar ajunge acolo, intr-o situatie in care sa dea o decizie. Pana la urma ”, a mai afirmat fostul presedinte al CCR.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi, la Iasi, ca a sesizat Parchetul General „in calitate de cetatean” de faptul ca Viorica Dancila si Liviu Dragnea au difuzat informatii cu caracter secret. Plangerea este pentru inalta tradare, divulgare de informatii secrete si uzurpare de functii, fiind facuta in contextul memorandumului aprobat de guvern pentru relocarea ambasadei Romaniei din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, joi, trimiterea plangerii depuse de Ludovic Orban contra premierului Viorica Dancila structurii de parchet competente, respectiv DIICOT.

Comentarii
  • Nu cumva mandolina orban sa râsturnat cu mașina pe la budâi locul lui preferat și a visat câ dinn cauza lui dâncilâ se intimplâ ca sâ fie bahic –așa dar a trâdat ințelegerea–

  • CUM SE MAI BAGA IN SEAMA JEGOSUL ZEGREAN, CEL CARE A DAT ERATA BETIVULUI ! PROSTII SAR SA-L CITEZE. NE DAM SI NOI SEAMA DE HAHALERA SICA DRAMBA, FACE SI EL JOCUL MURDAR AL LUI WERNER. MAI RAU E CA, MANANCA KKT DESPRE ISRAEL SI FAC TARA DE RAS. CAT DESPRE SARACA TARA ROMANIA, PONEGRITA DE TOTI HOTII SI BETIVII , MARI POLITICIENI, OARE CAT VOM MAI RABDA ? SINGURA SANSA E SA IESIM IN STRADA !!!

Adauga un comentariu