News Flash:

Planul de scolarizare la clasa a IX-a

10 Mai 2005
693 Vizualizari | 0 Comentarii
Lista locurilor la liceu pentru admiterea 2005

•Conform planului de scolarizare pentru clasa a IX-a pentru anul scolar 2005-2006, in iulie vor fi scoase la admitere 6.048 de locuri in licee si 5.684 in scoli de arte si meserii •Brosura admiterii va fi distribuita in scoli, in cursul acestei saptamani •ZIUA de Iasi va prezinta lista tuturor locurilor in liceele iesene care vor fi scoase la concurs, precum si codurile respectivelor unitati de invatamant, coduri care trebuie completate in fisa de inscriere la liceu

Potrivit planului de scolarizare pentru clasa a IX-a in anul scolar 2005-2006, realizat de catre Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ), in unitatile de invatamant mediu din judetul Iasi vor fi scoase la concurs, peste aproximativ doua luni, 216 clase liceale, respectiv 6.048 locuri si 203 de clase in scoli de arte si meserii, ceea ce inseamna 5.684 locuri. Anul trecut au fost 239 de clasele liceale si 220 clase in scolile de arte si meserii, fapt care duce la ideea ca anul acesta, comparativ cu anul trecut, numarul de locuri de la liceu si scolile de arte si meserii este mai mic. Cauza este scaderea populatiei scolare. Reprezentantii ISJ au terminat deja realizarea brosurilor de admitere in clasa a IX-a, iar acestea, cuprinzand numarul exact de locuri si specializarile disponibile la fiecare unitate de invatamant in parte, vor fi impartite in scoli de la sfarsitul acestei saptamani. Urmeaza perioada cand parintii viitorilor absolventi de gimnaziu vor trebui informati asupra tuturor detaliilor ce tin de admitere.

Fisa de inscriere

Astfel, elevii, ajutati de parinti, vor trebui sa-si evalueze cat mai corect sansele de a intra la o anumita unitate de invatamant, tinand cont de locul pe care il ocupa in ierarhia la nivel judetean, si sa completeze cu cea mai mare grija fisele de optiuni. Fisele de inscriere contin datele personale ale elevilor si mediile lor de admitere, calculate in functie de media de la testele nationale si de cea a anilor de gimnaziu. Elevii si parintii, asistati de diriginti, vor trebui doar sa treaca pe fisele respective optiunile pentru licee si scoli de arte si meserii. Acestea trebuie completate in ordinea preferintelor elevului, care ar fi bine sa tina cont de locul pe care il ocupa in ierarhia realizata la nivel judetean, dar si de ultimele medii de admitere de anul trecut de la scolile preferate. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean recomanda elevilor si parintilor sa treaca pe fisele de optiuni toate codurile liceelor si scolilor de arte si meserii, in ordinea preferintelor, pentru a evita situatiile in care elevii nu sunt admisi in nici o unitate scolara. Elevii, parintii si dirigintii vor trebui sa aiba mare grija sa nu greseasca codurile liceelor sau scolilor de arte si meserii unde vor sa intre, sa treaca aceste coduri in ordinea preferintelor si, de asemenea, sa completeze cat mai multe optiuni, pentru a-si spori la maxim sansele de a fi admisi.
ZIUA de Iasi va prezinta in continuare lista tuturor locurilor in liceele iesene care vor fi scoase la concurs, precum si codurile respectivelor unitati de invatamant, coduri care trebuie completate in fisa de inscriere la liceu. De asemenea, tabelul de mai jos cuprinde ultimele medii de admitere, pe licee si specializari, medii de la admiterea 2004.
Marilena ROJNITA
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1306 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015764 (s)