Secretele istoriei

Planul diabolic al Elenei Ceausescu: „Daca dam un astfel de decret, in mai putin de zece ani Romania…”

Publicat: 06 dec. 2018

Elena Ceausescu se visa „regina” peste 40 de milioane de romani si ar fi incercat din rasputeri sa isi convinga sotul sa treaca la masuri dure pentru a-i implini dorintele.

Ion Mihai Pacepa sustinea ca Elena Ceausescu incerca din rasputeri sa isi convinga sotul sa inaspreasca legislatia care viza interzicerea avorturilor, dupa ce fusese dat Decretul 770/1966, care a deschis calea inchisorii pentru femeile care-si provocau „ilegal" avort si pentru aceia care le-ar veni in ajutor, scrie Adevarul.

Fiecare familie de romani trebuia sa fie obligata sa aiba cel putin patru copii, potrivit planurilor Elenei Ceausescu. „Cand ne-am intors de la o receptie si o cina oferita de primarul orasului New Orleans, in timpul vizitei din 1978 din Statele Unite, Elena era intr-o stare buna de spirit. Comandand  sampania ei favorita, Cordon Rouge, a spus: "Am avut o conversatie interesanta cu primarita (n.r. sotia primarului). Stii, Nicule? Sunt oameni seriosi. Nu vor avorturi. Primarita a spus ca este o miscare anti-avorturi in toata Louisiana si ca Biserica Catolica joaca un rol important in ea".. Golindu-si paharul dintr-o inghititura, a continuat: "Biserica sau nu, ti-am spus de multe ori, Nicule, ca ar trebui sa semnezi un decret prezidential prin care sa interzici avorturile in Romania si sa obligi fiecare familie sa aiba cel putin patru copii".

Elena a cerut un alt pahar cu sampanie, pe care l-a golit inainte de a continua: "Toata lumea este de acord ca tu esti cel mai mare om de stat si economist contemporan. Chiar si primarul, care s-a intalnit cu tine pentru prima data in seara aceasta, a spus ca esti un vizionar, o personalitate care va dainui peste secole. Un om ca tine, Nicule, se naste o data la 500 de ani".

Elena a luat un alt pahar de sampanie: "Cum te simti, sa fii asa maret, asa de important, si totusi sa fii capul unei asa mici tari? Numai Albania este mai mica decat tara noastra. Daca dam un astfel de decret, in mai putin de zece ani, Romania va creste la aproape 40 de milioane de oameni. Va fi cu totul diferit atunci, a concluzionat ea.

"Femeie, fii serioasa, mai taci", a raspuns Ceausescu, razand, dar simtindu-se flatat”, relata Ion Mihai Pacepa, potrivit documentelor pastrate de CIA, din 17 decembrie 1985.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit