Sport

Planul lui Ion Tiriac la Federatia Romana de Tenis: „Acela care nu trage, a doua zi iese afara! Va promit eu”

Publicat: 12 iun. 2019
1

Ion Tiriac (80 de ani) va candida pentru functia de presedinte al Federatiei Române de Tenis. Miliardarul a facut mai multe declaratii pe marginea alegerilor de la FRT ce vor avea loc pe 19 iunie. "Se fac alegeri pe 19. N-am nicio intentie sa ma strige cineva "domnul presedinte" sau sa câstig eu notorietate. Am destula, nu îmi mai trebuie. Dar consider ca trebuie sa încerc sa fac acest motor din piese mici si sa si functioneze. Daca cumva ma aleg oamenii, aproape ca spun ca sper sa nu ma aleaga, pentru ca as avea mai mult timp pentru mine, va fi datoria mea sa o fac acest motor sa porneasca. Sa facem, ca nu pot singur. Trebuie sa aleaga si ei între ei pe cineva care vrea sa faca ceva. Dar pe cineva care chiar îsi doreste sa faca ceva, nu doar titlu de vicepresedinte sau director", a spus Ion Tiriac pentru Gazeta.

Ion Tiriac si-a impus, în cazul în care va deveni presedintele Federatiei, sa schimbe lucrurile într-un termen scurt.

"Eu nu fac jocuri de putere. Nu cunosc alegatorii si n-am fost la niciunul ca sa fac campanie electorala. Ma duc în fata acestor oameni, le spun ce pot face în 6 luni. Sa se aleaga si 4 vicepresedinti, care sa faca treaba. Sa traga caruta. Iar ala care nu trage, a doua zi iese afara. Va promit eu, foarte democratic iese afara. Poate oamenii se întreaba de ce 6 luni si nu 12, 24?", a mai spus omul de afaceri.

Problemele de la Federatia Româna de Tenis

Adunarea Generala Extraordinara a Federatiei Române de Tenis din 12 aprilie, în cadrul careia trebuiau luate decizii pentru deblocarea situatiei juridice a institutiei, nu a avut loc din lipsa de cvorum (prezenti doar 32 de membri asociati), aceasta urmând sa fie reprogramata în perioada urmatoare.

Conform statutului, cei 54 de membri asociati trebuie sa voteze acordarea de drepturi depline si înscrierea în actul constitutiv a celorlalti 317 membri afiliati ai Federatiei Române de Tenis. Dupa înscrierea în actul constitutiv a celor 317 membri afiliati va fi convocata o noua Adunare Generala în cadrul careia vor avea loc alegeri pentru functiile de presedinte, vicepresedinti si membri ai Comitetului Executiv.

George Cosac a câstigat al doilea sau mandat la conducerea FRT la alegerile din 17 noiembrie 2017, fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenti. Ministerul Tineretului si Sportului nu a recunoscut alegerile, sustinând ca la Adunarea Generala trebuiau sa voteze doar membrii asociati. În consecinta, MTS a refuzat sa acorde finantare Federatiei Române de Tenis pe anul 2018.

Adauga un comentariu