National

Planul pregatit de Klaus Iohannis si PNL pentru ceremonia prin care Romania preia oficial presedintia Consiliului Uniunii Europene

Publicat: 09 ian. 2019
1

Presedintele Comisiei Europene JeanClaude Juncker si Colegiul Comisarilor se vor afla la Bucuresti in perioada 10 – 11 ianuarie pentru a marca inceperea oficiala a Presedintiei romane a Consiliului UE, ce va debuta cu un concert de deschidere incepand cu ora 20:00.

Este ceremonia prin care Romania preia oficial presedintia Consiliului Uniunii Europene.

Fara sa tina cont de importanta momentului, mai multi lideri PNL nu vor participa la acest eveniment, a anuntat, miercuri seara, la Antena 3, Mihai Gadea.

Si nici presedintele Klaus Iohannis nu a confirmat, pana la ora transmiterii acestei stiri, ca va fi prezent la ceremonie.

"Presedintele tarii, pana la aceasta ora nu a confirmat participarea la acest eveniment si, din informatiile pe surse pe care le avem, confirmate din mai multe surse, presedintele nu va participa la acest eveniment.

Care ar fi motivele pentru care presedintele Republicii refuza sa participe la unul dintre cele mai importante evenimente, daca nu cumva cel mai important eveniment, pe care Romania il are de gestionat in aceasta perioada?", a spus Mihai Gadea.

Vezi si: PNL il pune pe faras pe Klaus Iohannis. Ludovic Orban: "Iohannis are 35% in sondaje"

In urma cu cateva zile, Bernd Fabritius, un vechi prieten al presedintelui Klaus Iohannis, astazi insarcinat al Guvernului federal german pentru minoritatile nationale si pentru etnicii germani din afara tarii, a afirmat vineri intr-un interviu ca Guvernul Romaniei nu este deloc pregatit pentru presedintia Consiliului Uniunii Europene si ca cel care ar trebui sa stea "in capul mesei" Consiliului este chiar presedintele Iohannis.

"Guvernul Romaniei este deloc pregatit pentru aceasta sarcina. A fi pregatit inseamna exact a fi dobandit increderea partenerilor pe plan european in domeniul democratiei, in domeniul statului de drept, in domeniul combaterii coruptiei si in exact domeniul necesar pentru solicitarile europene si nu nationale.

Dar Guvernul Romaniei in ultimii ani a facut exact contrariul. A distrus increderea care a exista vreodata. (…) Presedintele Iohannis este seful statului, el este o persoana foarte recunoscuta, foarte pragmatica in cadrul partenerilor UE. Premierul Dancila este mai putin cunoscut in acest cadru. Este cunoscut de fapt ca o persoana care mai mult executa avize si dorinte stabilite de partid si de persoane care nu sunt abilitate a reprezenta tara in plan european. Din acest motiv singura sansa pentru o perioada de succes ar fi daca presedintele Iohannis ar fi locomotiva in fruntea presedintiei UE", a declarat Bernd Fabritius.

Adauga un comentariu